Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu olan havacılık şirketi SunExpress, büyük önem verdiği İzmir’de tarifeli ve direkt olarak düzenlenen 286 uçuşa ek olarak Avrupa’ya uçuşlarda da İzmir’i aktarma merkezi yapmak için harekete geçti. Buna göre SunExpress’in Adana, Antalya, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, İstanbul Sabiha Gökçen, Kayseri, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van’dan gelen Frankfurt, Hannover, Hamburg, Köln, Münih, Stuttgart, Viyana ve Zürih seferlerine devam edebilecek. SunExpress, 2012/2013 kış tarifesinde direkt seferlerine ek olarak Türkiye’den Avrupa’ya İzmir üzerinden haftada 219 bağlantılı sefer düzenleyecek.

Konuyla ilgili Hilton Otel’de bir basın toplantısı düzenleyen SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, 2006’dan bu yana İzmir merkezli olarak 70 bine yakın uçuşta 9.5 milyon yolcuya hizmet verdiklerini aktardı. Yaz tarifeisende 20’si dış hatlarda, 15’i iç hatlarda olmak üzere toplam 35 destinasyona İzmir’den direkt uçuşlar düzenleyeceklerini dile getiren Say, "Bu ürünümüze ek olarak içinde olduğumuz kış tarifesinden itibaren Türkiye’nin diğer illerindeki yolcularımıza İzmir’de aktarma yaparak Avrupa’ya ulaşım imkanı da tanıyoruz. İzmir’den en çok noktaya direkt uçan havayolu şirketiyiz. İzmir’i seviyoruz ve bağlantılı uçuş programımızın İzmir’i Türkiye’nin yeni aktarma merkezi haline getirmesinden dolayı mutluyuz" diye konuştu.

İZMİR’İN İNSAN GÜCÜ AVANTAJ

Şirketi İzmir’de büyütürken kent turizmine de katkı sağlamayı amaçladıklarını bunda da en büyük avantajlarının kentteki yetişmiş insan gücü olduğunu dile getiren Say, turizm sektöründe havayolu şirketlerinin büyümesini engelleyen bazı sorunlar olduğunu ancak SunExpress olarak diğer şirketlerin aksine yazın uçtuktan sonra kış seferlerini iptal etmediklerini ifade etti. İzmir’de yılın ilk 9 ayında iç ve dış hatlarda toplam yüzde 24 pazar payı ile ikinci sırada yer aldıklarını dile getiren Say, dış hatlarda ise 3 yolcudan birini SunExpress’in taşıdığını kaydetti.

HAFTADA 150 DIŞ UÇUŞ

Yeni tarifeler hakkında da bilgi veren Say, önümüzdeki yıl Mart ayı sonunda başlayacak yaz tarifesinde İzmir’den iç hatlarda Elazığ’a haftada 4 sefer, dış hatlarda da KKTC Ercan Havalimanı’na haftada 3 sefer düzenleneceğini belirtti. Say, şöyle konuştu:

"İzmir SunExpress’in iç ve dış stratejisinde önemli bir yere sahip. SunExpress, hali hazırda iç hatlarda İzmir’den Antalya, Erzincan, Erzurum, Kars, Malatya ve Van’a uçan tek havayolu. Mevcut uçuş ağımıza Elazığa’ı da ekleyerek 2013 yaz tarifesinde İzmir merkezli olarak haftada 258 iç hat uçuşu gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki Nisan ayı itibarıyla KKTC’nin başkenti Lefkoşa’yı da uçuş ağımıza ekleyerek İzmir merkezli dış hat uçuşlarını haftada 150’ye çıkartacağız."



BT(İÖ/SS) 



--- KUTU ---


Manisa, Kuşadası ve Çeşme'ye transfer hizmeti başladı



SunExpress, İzmir’den uçan yolcularına kolaylık sağlayacak transfer hizmetini Çeşme, Manisa ve Selçuk- Kuşadası istikametlerinde başlattı. SunExpress’in yolcuları, Barışcan Turizm tarafından gerçekleştirilen transfer hizmetinden havalimanına gelirken ve dönerken yararlanabiliyor.