Deli İşi Organizasyon firmasının düzenlediği ve Alaçatı Turizm Derneği’nin ev sahipliğini yaptığı bu yıl ilk kez düzenlenecek Uluslararası Alaçatı Festivali, Alaçatı’nın deniz, spor ve doğal güzelliklerinin tanıtımının yanı sıra kültür, sanat alanında da zengin etkinliklere ve sahipliği yapacak. Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Baylav, 15- 23 Haziran günü tatilcilere unutulmaz anlar yaşatacaklarını ifade etti. Baylav, "Can Bonomo, Luxus, Buika, MFÖ, Cem Adrian, Bulutsuzluk Özlemi, Grup Gündoğarken tatilcilere unutulmaz konserler sunacak. Alaçatı’nın vazgeçilmesi Windsurf Şampiyonası kapsamında gerçekleşecek yarışlar ise festivale ayrı bir renk katacak. Bu festivalle tatil sezonunun uzamasına katkı sağlayacağız" dedi.

Hüsnü Baylav, müziğin yanında modanın son trendlerinin de yer alacağı festivalde Türkiye’nin ünlü modacılarının da olacağını belirtti. Baylav, "MillFest Moda Günleri, Alaçatı Değirmenler Altı’nda modaya ilgi duyanları bir araya getirirken spor meraklıları da Alaçatı Surf İstasyonları'nda düzenlenecek Surf Şampiyonaları’na katılabilecekler" diye konuştu.

Deli İşi Organizasyon Genel Müdürü Nuri Sevil, organizasyon için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verdikleri maddi ve manevi katkıdan dolayı teşekkür etti. Konser biletleri ise Biletix’te satışa çıktı.