Turgut Mahallesi’nde bulunan Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nde sosyolog olarak görev yapan Recep Mut, tek başına çalıştığı odasında gizli kamera olduğunu bulduğunu iddia etti. Bulduğu cihazı fotoğraflayarak Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı ve Tekirdağ Valiliği’ne giden Mut, İl Müdürü Resul Darama’lı hakkında ‘özel hayatının gizli kameraya aldığı’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Recep Mut, şikayetinin ardından görev yeri 6 aylığına değiştirilerek Çorlu İlçesi’nde Huzurevine gönderildi.

DUMAN DEDEKTÖRÜNÜ DUVARA MONTELEMİŞLER

Savcılıktaki ifadesinde odasına kurum Müdürü Resul Darama’nın duman dedektörü taktırdığını ifade eden Sosyolog Recep Mut, “Ben de duman dedektörünün tavanda değil de duvarda olmasından şüphelendim. Kontrol ettiğimde arkasında kabloları olan bir cihazdı bunun kamera olduğunu anladım. Ben bunun üzerine şikayetçi oldum” dedi. Bu olayın ardından bina içinde odasının değiştirildiğini ileri süren Recep Mut, odasının kapısına arşiv yazılarak, kurum müdürü Resul Darama tarafından kendisine arşivi gözetlemek için kamera koyduklarını söylendiğini ifade etti.

MÜDÜR İDDİALARI REDDETTİ

Dairesinde görevli Sosyolog Recep Mut’un odasına gizli kamera taktırdığı iddiasıyla ilgili olarak Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Resul Darama ise suçlamaları kabul etmedi. Bina içerisinde değişiklik yaparak sosyolog Recep Mut’un odasını arşiv odası yaptıklarını belirten Darama, “Biz bu arkadaşımızın odasını arşiv odası yaptık. Arkadaşımız odası değiştirilmeden tadilat çalışması başlattık. Daha önce de burada evrak kaybolduğu için buraya bir tane kamera taktık. Kamera henüz aktif hale gelmemişti. Biz kamerayı müdür yardımcısı arkadaşlarımızla karar alarak taktık. Olay bundan ibarettir” diye konuştu.

Sosyolog Recep Mut’un şikayeti üzerinde Tekirdağ Cumhuriyet savcılığı ve Tekirdağ Valiliği’nin başlattığı soruşturma sürüyor.



RY(LK/AAA)