2150 metredeki Erciyes kayak merkezi sömestir tatilinde dolup taşıyor. Tüm konaklama tesisleri tıka basa dolarken; özellikle Adana, Mersin, Hatay ve İstanbul'dan gelen vatandaşlar ve öğrenciler, pistlerde kaymanın tadını çıkartıyor.

EN EKONOMİK ERCİYES DAĞI

Şu anda Türkiye'deki kayak merkezleri içindeki en ekonomik yerin Erciyes Dağı olduğunu öne süren Erciyes Dağı sosyal ve mekanik tesis işletmecisi Mehmet Eğlenceoğlu, örnek vererek şöyle konuştu:

"Sömestir tatili nedeniyle bir ögrenciyi evinden özel servisle alıyoruz . Dağa getirip, kahvaltı ve ögle yemeği verip, kayak ögretiyoruz. Gün boyu sıcak içecekler veriyoruz. Bunun karşılığında ise günlük 60 lira alıyoruz. 1 doktor, 1 hemşire ve 16 kayak ögretmeni olmak üzere toplam 18 kişilik kadromuzla sömestir nedeniyle ögrencilere birer haftalık kayak kursu veriyoruz. İsteyen kızak, isteyen kayak, isteyen de snowboard ögreniyor. Kıyafeti olmayanlara , kar elbisesi ve ayakkabı verirsek bu rakam günlük 85 liraya çıkıyor. Kursu bitiren ögrencilere birer de sertifika veriyoruz.''



OE(OE/AK)