Ekonomik sıkıntı ve yoksulluk nedeniyle eğitim kalitesinin düşmesi sonucu yeterli eğitim alamadıkları için Türkiye'ye gelen öğrencilerden 24'ü, Ereğli Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi'nde öğrenimlerini sürdürüyor. Okulun yurdunda kalan öğrenciler, Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyaret etti. Okul Müdürü Ramazan Karaoğlu, 24 öğrencinin kayıt işlemlerinin ardından 2012-2013 eğitim ve öğretim yılından itibaren okulda eğitime başladıklarını söyledi. Hepsi de 9'uncu sınıfa giden öğrencilerin 4 yıl ilçede kalacağını ifade eden Karaoğlu, şöyle dedi:

"Öğrencilerimizden çok memnunuz. İleride her biri bizim kültür elçimiz olacaklar. Umarım onlar da bizlerden memnundurlar. Temel amacımız onların okullarını bitirmeleri ve ileride de üniversite okumalarıdır. Bildiğiniz gibi Mekke'den Medine'ye göç eden Müslümanlar muhacirdiler. Medineli ensarlar da muhacirlere kucak açıp onları bağırlarına basmışlardı. Bizler de Somali'den gelen öğrencilerimizi birer muhacir olarak görüyoruz ve onları bağrımıza bastık."

Başkan Posbıyık da tanışıp sohbet ettiği öğrencilere başarı dileklerinde bulundu. Başkan Posbıyık, çeşitli hediyeler verdiği öğrencilerin spor malzemelerinin de belediye tarafından karşılanacağını bildirdi.



İÇ(EE/BT)