Söke- Kuşadası karayolunda taş ocaklarının üst kısmındaki Nardere Mevkii'nde bugün saat 12.00 sıralarında alevler yükseldi. Yangına ilk müdahale, Aydın Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 6 arazöz ve iki helikopterle yapıldı. Aydın'ın yanı sıra Kuşadası ve Nazilli ile Muğla'nın Milas İlçesi Orman İşletme Şefliği'nden de destek istendi. İzmir'den de söndürme çalışmalarına katılmak üzere bölgeye ekip gönderildi. Yangına, 4 helikopter, 3 uçak, 7 arazöz, 2 su tankeri ve 1 dozerin yanı sıra yer ekipleri tarafından üç ayrı noktadan müdahale edildi.

TAŞ OCAĞI'NIN ARDİYESİNE SIÇRADI

Ekipler üç ayrı noktadan müdahale ederken, makilik alanın hemen altında bulunan taş ocağı ardiyesine sıçrayan alevler korku yarattı. Taş ocağında çalışan işçilerle Kuşadası Belediyesi İtfaiyesi'ne ait bir araç yangına müdahale ederek büyümeden söndürdü. Taş ocağının depo ve yatakhaneleri de tedbir amaçlı boşaltıldı ve alevlerin bu bölgeye sıçramaması için büyük çaba gösterildi.

ÜÇ BİN FİDAN YANDI

Ekiplerin yoğun çalışması sonucunda alevler ormanlık alana sıçramadan saat 14.15 sıralarında kontrol altına alınabildi.

Soğutma çalışmalarına başlandığını söyleyen Vali Al, "11 hektarlık bir alanda etkili olan yangına gerekli her türlü müdahale hemen yapıldı. Makilik alanda etkili olan yangında, daha önceden bölgeye dikilen 3 bin adet çam fidanı da yandı. Ormanlık alana sıçramadan söndürüldü" dedi.

Yangının çıkış nedeni ile ilgili çalışmaların başlatıldığını kaydeden Vali Al, "Sabotaj ihtimali gözükmüyor. Gerekli soruşturmayı yapıyoruz" diye konuştu.



LS(AÖ/ESM)