CHP Kadın Kolları Genel Merkezi’nin organizasyonuyla tüm kentlerde 1 Eylül Dünya Barış Günü CHP’li kadınlar tarafından kutlandı. İzmir’de Cumhuriyet Meydanı’nında toplanan CHP’li kadınlar saygı duruşundan sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı okudu. CHP İzmir milletvekili Hülya Güven ve MYK üyesi Berrin Dilekçi’nin siyah elbisesiyle katıldığı etkinliğe CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Musa Çam, Oğuz Oyan, Mustfa Moroğlu da, PM üyesi Ercan Karakaş destek verdi.

CHP’li kadınlar “Analar ağlamasın”, “Savaşa hayır”, “Barış istiyoruz”, “Barış hemen şimdi”,“Silahlar sussun, hemen şimdi”, “Analar tabutlarını değil çocuklarını kucaklasın” yazılı döviz ve pankarlar taşıdı. CHP milletvekili Hülya Güven ve her ilçe kadın kolları tek tek Atatürk anıtına kırmızı karanfil bıraktı. Ardından CHP İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, CHP Kadın Kodlları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’ın mesajını okudu. Dokuzcan mesajında, “Son günlerde iyice tırmanan terör olayları, Suriye ile yaşanan gergin ortam karşısında çıkan savaş olgusu, sivil-asker yürek yakan ölümler yetmezmiş gibi nerdeyse günde 3-4 kadının yakınları tarafından vahşice öldürüldüğü bir ortamda kadınlar evlerinde sokakta, ülkesinde ve dünyada barış istiyorlar. Biz kadınlar huzur, insanca yaşam istiyoruz. Ak Parti Hükümeti’nin yanlış politikalarının kurbanı olmak istemiyoruz. Mücadele zamanı geldi. Huzur içinde, barış ve demokrmasi isteyenleri CHP altında birleşme çağırıyorum. 'Barışa evet' demek için kadınları siyasete katılmaya davet ediyorum” çağrısı yaptı.

CHP’li kadınlar 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün anlam ve önemine uygun olarak beyaz barış güvercini uçurdular. Kadınlar etkinliğin sonuna hep birlikte Atatürk anıtında halay çekti.