Sivas'ta Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup Eğitim-Sen üyesi, temel eğitimin 4+4+4 şeklinde kademelendirlmesini protesto etti. Yeni eğitim sisteminin öğrencilere ve eğitimcilere zarar vereceğini belirten grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı İbrahim Erdoğan düzenlemenin geri çekilmesini istediklerini belirtti. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Başbakan'ın 'Dindar nesil yetiştirmek istiyoruz' şeklindeki söylemlerinden hemen sonra gündeme gelen zorunlu eğitimin kendi içerisinde kademelendirilerek 12 yıla çıkarılması girişimleri bütün itirazlarımıza rağmen sürmektedir. AK Parti hükümeti zorunlu eğitimin süresini arttırma bahanesi ile temel eğitimi 4+4+4 şeklinde kademelendirilerek eğitim sistemini kendi siyasal ve ideolojik amaçlarına uygun bir şekilde biçimlendirmek istemektedir. Yıllardır sorunlarla boğuşan eğitim sisteminin ve çocuklarımızın başbakanın dindar nesil sevdasına kurban edilmesine izin vermeyeceğiz."

Gruba Halkevleri ve Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri de destek verdi. Grup açıklamanın ardından kent meydanında konuyla ilgili broşür dağıttı.

TOKAT'TA DA TEPKİ

Tokat'ta sendika binasında bir araya gelen 50 kişilik grup ellerini birbirleriyle kenetleyerek Tokat Valiliği önüne geldi. Grup, 'Çocuklarımızın geleceği ile oynanmasına izin vermeyeceğiz', 'Çocuk gelinlere ve çocuk işçiliğine hayır' pankartı taşıyarak sık sık sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Ertan Uysal, toplumun büyük bir bölümünün kaygıyla takip ettiği 4+4+4 tartışmalarında çocukların, öğrencilerin ve velilerin benzer kaygı taşıdığını söyleyerek, şunları söyledi:

"Yıllardır sorunlarla boğuşan eğitim sisteminin ve çocuklarımızın Başbakanın dindar nesil sevdasına kurban edilmesine izin vermeyeceğiz. Buradan hükümeti son kez uyarıyoruz. Hangi siyasal ve ideolojik amaçlarla gündeme getirildiği açıkça belli olan düzenleme geri çekilmelidir. Bu konuda eğer gerçekten bir düzenleme yapılmak isteniyorsa bilimsel veriler ışığında, eğitim sisteminin ve toplumun gerçek ihtiyaçları doğrultusunda hareket edilmesi gerekmektedir. Eğitim emekçileri ve veliler olarak öğrencilerimizin, çocuklarımızın geleceği üzerinden ucuz hesaplar yapanlar, asla ve asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Düzenleme geri çekilmediği ve mevcut haliyle meclis gündemine geldiği takdirde, hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanarak tüm Türkiye’yi eylem alanına çevireceğimizin bilinmesini istiyoruz."

Yağmur altında gerçekleşen eylemin ardından grup olaysız dağıldı.