Sivas PMYO'nun spor salonunda düzenlenen törene Vali Vekili Veysel Çifçi, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Emniyet Genel Müdürlüğü Ana Komuta Kontrol Merkezi Daire Başkanı Mustafa Şahin, PMYO Müdürü Celal Bodur, daire müdürleri ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı. Törende konuşan Sivas PMYO Müdürü Celal Bodur polis adaylarının son derece modern ve iyi fiziki imkanlara sahip bir okulda eğitim aldığını belirtti. Bodur, fiziki imkanları eğitim anlamında en iyiye dönüştürmek için personel ve eğitim kadrosuyla yoğun bir 6 ayı geride bıraktıklarını söyledi. Törene katılan Vali Vekili Veysel Çiftçi, yeni mezun olan polis adaylarına başarılar dileyerek, "Bu güzel günde sizinle birlikte olmak gurur verici, son zamanlarda polis teşkilatımızda önemli değişiklikler yaşandı. Üniversite mezunları 6 aylık bir eğitimin ardından artık polis oldular. Türk polis teşkilatı bizim gözbebeğimizdir. Mezun olan değerli polis arkadaşlarımız sizlere bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından mezuniyet törenine geçildi. Tören öncesi mezun olan polis adaylarının yaptığı gösteriler izleyicilerden büyük alkış aldı. Sivas Polis Meslek Yüksekokulu dönem 1'incisi Celal Kiycak, 2'inci Gündüz Kızılgöz ve 3'üncü Muhammet Şen'in diplomalarını Vali Vekili Veysel Çiftçi verdi.

'OĞLUM BAK GİT' GÖSTERİSİ

Mezuniyet töreninde eğitimini tamamlayan öğrencilerin yaptığı çeşitli gösteriler töreni izleyenlerden büyük alkış aldı. Gösteriler sırasında en çok alkışı ise yeni mezun olan polis memurlarının kavga eden iki şahsı gözaltına almak için oynadığı, 'Oğlum bak git' gösterisi aldı. Bir temizlik görevlisi ile bir çocuğun kavgasını gösteren ve son dönemde sosyal medyada popüler olan videodan esinlenerek hazırlanan gösteride, sokakta tartışan iki gençten biri belindeki kemeri çıkarıp kavgaya hazırlanırken, diğerinin 'Oğlum bak git' uyarısı sonrası kavga etmelerine polislerin müdahalesi canlandırıldı. Törenin ardından yemin eden polis adayları şapkalarını havaya atarak mezuniyet sevincini yaşadı. Daha sonra yeni mezun polis adayları aileleri ve yakınları ile bol bol fotoğraf çektirdi.