Çatalzeytin İlçesi'nde aniden çıkan şiddetli fırtınanın etkisiyle bir kafenin yanında bulunan şişme oyun parkının denize uçması sonucu çocuklardan 8 yaşındaki Yusuf Ziya Öztürk, Kastamonu Devlet Hastanesinde ameliyata alındı. Bacak ve kollarında 3 kırık olan Öztürk'ün ameliyatı başarı ile tamamlandı. İnebolu Devlet Hastanesine sevk edilen 4 yaşındaki Esen Eylül Demir yüzünden ameliyat oldu. Olay sırasında dili ters dönen Öztürk hayata döndürüldü.

BAŞKAN: TERS RÜZGARLA HALATLAR KOPTU

Çatalzeytin Belediye Başkanı Ak Partili Musa İhsan Uğuz, olayın ters rüzgar esmesi sırasında halatların kopması sonucu meydana geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Ters bir rüzgarın oluşması ve halatların kopması sonucu etraftaki bulunan tel duvarları aşarak maalesef içindeki çocuklarla birlikte denize uçmuştur. Sağ olsun sağduyulu vatandaşlarımız sayesinde çocuklarımız denizden kurtarılmış ve olay yerinde bulunan bir hemşire tarafından bir çocuğumuza müdahale edilerek hayata döndürülmüştür. Yaralılardan birinin hem bacağı, hem kolu kırık. Bir tanesinin yüzü parçalanmıştır. Bir çocuğumuz da dilinin ters dönmesi sonucu hayati tehlike atlatmıştır. O da hemşire sayesinde kurtulmuştur."