Bursa-İzmir Çevreyolu’nun 8'inci kilometresinde bulunan Yenihal yakınlarında 9 şubat 2011 günü sabah saatlerinde meydana gelen kazada yoğun sis nedeniyle görüş uzaklığı  sıfıra indi. Yolda giden ve gizli buzlanma nedeniylede hızını azaltmaya çalışan kamyona, arkadan gelen TIR çarptı. Kaza yapan araçlara, bu sırada arkadan gelen kamyonet, bu kamyonete de yolcu otobüsü çarptı. Otobüsün hızlı olması nedeniyle kamyonet TIR’ın altına girerken, bu araçlara Balıkesir’den aldığı hastayı Yalova’ya bıraktıktan sonra  dönen ambulans ile 4 kamyonet, 2 kamyon ile bir otomobil çarptı. Toplam 13 aracın birbirine girdiği kazada 33 yaşındaki Fikret Mutlu, 48 yaşındaki Semaye Karamısır, 39 yaşındaki Erkan Bilgin, 34 yaşındaki Mehmet Donat ve 26 yaşındaki Muttalip Köse öldü. Ayrıca 4 aylık hamile olan bir kadın çocuğunu düşürdü, toplam 9 kişi yaralandı. Kaza  ardından gözaltına alınan 8 sanıktan 5’i tutuklandı, bunlar daha sonraki duruşmalarda serbest bırakıldı.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Taksirle 1'den fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına sebebiyet vermek' suçlarından 15'er yıla kadar hapsi istenen Turhan D. (51), Hasan T. (34), Ahmet A. (48), Öner O. (34), Abdullah B. (32), Mümin D. (39) Abdülkadir Y. (58) ve Halil G. (39) ile 38 YL 811 plakalı otobüsü kullanan Abdullah B.’nin yerine, "Direksiyonda ben vardım" diyerek suçunu üstlenmeye kalkıştığı iddia edilen Nuri G.’nin (60), yargılanmasına devam edildi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi tarafından düzenlenen rapor mahkemeye ulaştı. Raporda kazanın yoğun sis nedeniyle meydana geldiği ve sürücülerin kusurlarının bulunmadığı belirtildi. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.



SB(FK/İD)