Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla aranan F.K.'nin Şırnak'ta olduğu tespit edildiğini ve bulunduğu adrese güvenlik güçlerince operasyon düzenlediğini belirtildi. Operasyonda F.K. ile birlikte barakada bulunan E.G., ve N.Ç.'nin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan aranan, F.K. isimli şahsın ilimiz merkezindeki ikametinde olduğunu bilgisinin alınması üzerine, 23.05.2012 günü saat 16.50 sıralarında belirtilen adrese gidildiğinde söz konusu ikametin bahçesinde bulunan baraka içerisinde, emniyet görevlilerimizin geldiğini görerek kaçmaya çalışan F.K., E.G ve N.Ç. isimli şahıslar yakalanmışlardır. Şahısların yakalandığı baraka içerisinde yapılan incelemelerde, 8 adet kullanıma hazır vaziyette molotofkokteyli, 39 molotofkokteyli yapımında kullanılan boş şişe, 1 adet kasatura, 2 adet 2,5 litrelik pet şişe içerisinde yanıcı madde ve molotof yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilmiş, olay yeri inceleme görevlilerince muhafaza altına alınmıştır."

N.Ç.'nin, yaşının küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'nce ailesine teslim edildiği, F.K. ve E.G.'nin ise emniyetteki sorgulamasının sürdüğü kaydedildi.



EK(GG/COŞ)