Silvan İlçesi'ne bağlı Onbaşılar Köyü Dorukardı Mezrası İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Kurt'un girişimleri sonucu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin destekleriyle yapılan 2 sınıfın hizmete girmesi nedeniyle tören düzenlendi. Törene, Silvan Kaymakamı Yunus Sezer, Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı İsmail Terzi, Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, ÇYDD Ana Sınıfları Sorumlusu Şişli Şube Başkanı Ersin Aşlamacı, bağışçılar Türköz Türkay, Türkan Bozma ve köy muhtar ile daire amirleri, okul müdürleri, öğrenci ve çok sayıda köylü katıldı.

TÜRKAN SAYLAN'A ANMA

ÇYDD Ana Sınıfları Sorumlusu Şişli Şube Başkanı Ersin Aşlamacı, 2009 yılında okul müdürünün girişimleri ile ek derslik yapımına karar verildiğini belirterek, "Türkan Bozma ile Türköz Türkay adlı gönüllü bağışçılarımızın katkılarıyla bu iki ek dersliği yapmaya başladık. Köyümüze gelmeyi çok istiyorduk, kısmet bugünmüş. Aramızda olmasa dahi sevgili Türkan Saylan hocamızı, sevgili Türker Minibaş'ı ana sınıfına ismini verdiğimiz hocamızı da burada rahmetle anmak istiyorum. Profesör Dr. Aysel Çeliker hocamızın çok selamlarını yönetim kurulu başkanlarımızın İstanbul'dan sizlere selamlarını getirdim. Bizim istediğimiz bu zaten sevgi dolu, doğusuyla batısıyla ülkemizin her yeri ile bir arada olmamız gerekiyor. Şimdiye kadar 587 ana sınıfı donanımını yaparak, 57 ana okulu yaptırdık, 529 oyun parkı yaptık, bu projeye, anaokulu ve oyun parkı projesine büyük destek verdik" dedi.

Silvan Kaymakamı Yunus Sezer, ÇYDD yetkililerine ve bağış yapan gönüllülerine teşşekür ederek, millet olarak böylesi güzel projelerde birleşmeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

"SANKİ BİR RÜYA GÖRÜYORUM"

Dorukardı Mezrası İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Kurt ise ödenek olmadığı için ÇYDD'ye ek derslik yapılması için başvuruda bulunduklarını ifade ederek, "Kendileri bize yardımcı oldular. Yapılan inşaat çalışmasından sonra bugün okulumuzu açıyoruz. Büyük bir amaçtı, benim için büyük bir hedefti, o hedefe ulaşmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Sanki bir rüya görüyorum; her taraf rengarenk bugün. Tabiatta bizden yana, hava güzel güneşli bir havada açılışımızı gerçekleştiriyoruz. Mutluyum çünkü öğrencilerimiz daha rahat ve güzel bir ortamda ders işleyecekler. Destek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Plaket töreninden sonra Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından yapılan 2 derslikli bina açılış kurdelesi Kaymakam Yunus Sezer ve ÇYDD üyeleri tarafından kesilerek hizmete açıldı.