İnternet Andıcı Davası kapsamında bugün ilk kez hakim karşısına çıkan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'a destek veren 30 kişilik grup Silivri Cezaevi önüne bir araya geldi. Başbuğ'un fotoğraflarının bulunduğu pankartları Silivri Cezaevi'nin tel örgülerine asan grup, üzerinde , "Haksızlığın karşısında askerimizin yanındayız", "Başbuğ yanındayız" Genelkurmay Başkanı terörist olamaz" yazılı pankartları açtı. Grubun cezaevi önündeki bekleyişi sürüyor.


AVUKAT İLKAY SEZER: HUKUKA UYGUN KARAR VERİLMEDİ


İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, "Taleplerimizden sadece göreve ve yetkiye ilişkin bölümü reddedildi. İddianamenin okunmasından önce usule ilişkin itirazlarımızı mahkemeye sunduk. Mahkeme bizce hukuka uygun bir karar vermedi. Göreve ve yetkiye ilişkin itirazlarımızı bundan sonradaki aşamalarda da dile getirmeye devam edeceğiz" dedi.


Avukat Sezer, İlkay Başbuğ'un savunmasını nasıl yapacağı şeklindeki sorulara ise, "Bu konularda savunma bittikten sonra ancak değerlendirme yapmak daha doğru olur. Bizce tarihi anlamda bir savunması olacak" dedi. Avukat Sezer, Başbuğ'un yakın akrabalarının ve Başbuğ'un devre arkadaşlarının duruşmaya gelmesinin ise İlker Başbuğ'a moral olduğunu ifade etti.


SK (MK) (FOTOĞRAF)