Kamu ve özel sektör çalışanların katıldığı dünkü toplantıda aydınlatma bilgilerini Şile İtfaiyesi Grup Amiri Bekir Pehlivan verdi. Pehlivan'ın, zaman zaman slayt ve video destekli görsel anlatım yaptığı toplahtıya, Şile Kaymakamı Şükrü Görücü ve beraberindeki daire amirleri de katıldı.


İTFAİYE OLAY YERİNE ZAMANINDA GİDER


Şile İtfaiye Gurup Amiri Bekir Pehlivan, vatandaşların 110 ihbar hattına verdiği ihbardan hemen kısa süre sonra ekiplerin olay yerine ulaştığını belirterek, soba kullanan vatandaşların en az üç ayda bir kere baca temizliği yaptırmaları uyarısında bulundu. Bekir Pehlivan yangın tüplerinin kullanılması için neler yapılmasını uygulamalı göstermek istediği sırada yangın tüpünün poşet içinde olduğunu görünce, "Bu tüpler açık durumda olmalı. 'toz olmasın' diye üzeri kapatılmamalı" dedi.


TATBİKAT ATEŞİ KAYMAKAM ŞÜKRÜ GÖRÜCÜ’DEN


Toplantının ardından katılımcılar, alevli yangını tüple söndürme tatbikatı yaptılar. İtfaiyeciler tüp kullanımı ve aleve yaklaşma hususunda bilgiler verdi daha sonra hazırlanan noktada,  Kaymakam Şükrü Görücü'nün yaktığı ateşi, itfaiyeci kıyafetleri giyen katılımcılar başarı ile söndürdü.


NK (MK)