Siirt'in Eruh İlçesine bağlı Görendoruk Jandarma Karakolu'na 3 Ekim gecesi PKK'lı teröristler baskın yapmaya kalkıştı. Karakolda görevli askerler ve köy korucuları tarafından önceden fark edilen PKK'lılar püskürtülürken, çıkan çatışmada 3 terörist öldürüldü.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, bugün beraberinde 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Yürekli ile birlikte, Görendoruk Jandarma Karakolu'nu ziyaret etti. Vali Aydın, karakoldaki askerlere başarı belgesi, geçici köy korucularına da birer çeyrek altına hediye etti.

Aydın, terör örgütüne karşı kahramanca mücadele veren Mehmetçikleri ve korucuları tebrik ederek, moral verip, saldırı girişimiyle ilgili bilgi aldı. Vali Aydın, karakolda görevli askerlerin dikkati üzerine bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenmek istenen saldırının püskürtüldüğünü belirterek, "Bölücü terör örgütü mensupları, Çarşamba gecesi karanlıktan istifade ederek Görendoruk Jandarma Karakolumuza saldırı yapmak istedi. Ancak askerlerimizin ve korucularımızın olayı anında fark etmeleri üzerine bu saldırı püskürtülmüştür. Çıkan çatışmada 2 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Arazi arama-tarama faaliyetinde de 1 teröristin daha cesedine ulaşılmıştır. Dikkatlerinden dolayı kahraman askerlerimizi ve korucularımızı tebrik ediyorum" dedi.

Aydın, kandırılan bütün teröristlere de çağrıda bulunup, büyük bir gaflet içinde bulunan teröristlere devletin adaletine ve hoşgörüsüne sığınmalarını istedi. Dağa çıkarak hiçbir sorununun çözülemeyeceğini vurgulayan Aydın, çocukları kandırılan ailelere de büyük görevler düştüğünü belirterek, devletin terör sorununun üstesinden gelecek güce ve kararlığa sahip olduğu kaydetti.