Olay, merkez Yüreğir İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde geçen 17 Nisan'da meydana geldi. İddiaya göre, Ferhat Şahin yolda karşılaştığı Süleyman Kul'dan sigara istedi. Kul'un "Sigaram yok" demesi üzerine bu kez para istedi. "Param da yok" cevabı üzerine sinirlenen Şahin, Kul'u sırtından bıçaklayıp, üzerine tiner dökerek yaktı. Kaçarken de olay yerinde toplanan kalabalığa hitaben, "Bacıma dolanıyor, namus meselesi" diye bağırdı.

Ağır yaralanan Süleyman Kul, kaldırıldığı hastanede tedaviye alınırken, şüpheli Ferhat Şahin ise polis ekipleri tarafından yakalandı. Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Şahin hakkında 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Şahin, bıçaklanıp yakılan Süleyman Kul'u suçlayarak "Benden para istedi. Vermeyince bana saldırdı, tekmeledi. Ben de bıçağı çıkartıp salladım. Beline geldi. Ben tiner döküp, yakmadım" diye kendini savundu. Süleyman Kul ise şikayetçi olduğu sanığın yalan söylediğini öne sürerek, "Param ve sigaram olmadığını söyleyince bıçakladı. Sonra da tiner dökerek yaktı" dedi. Kul, olay sırasında sanığın tineri nereden temin edip, üzerine döktüğü konusunda bilgisi olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, ömür boyu hapis cezasına çarptırdığı sanık Ferhat Şahin'in cezasını, 'suçun teşebbüs aşamasında kalması ve sanığın duruşmalardaki iyi hali'nden dolayı 13 yıl 4 aya indirdi.



MKA(OA/CK)