Antalya Valiliği, yoğun yağış ve fırtına beklentisi nedeniyle dün akşam saatlerinde, bugün için kent merkezi ve 17 ilçe ile köylerinde kreş, okul öncesi, ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini açıklamıştı. Antalya'nın sadece Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde okulların normal öğretime devam edeceği belirtilirken, hamile ve engellilerin de birim amirlerinin onayı ile idari izinli sayılmalarına karar verilmişti.

GECE ETKİSİNİ ARTIRDI

Antalya ve ilçelerinde akşam saatlerinde başlayan yağmur, saat 01.00 sıralarında etkisini arttırdı. Özellikle Lara bölgesindeki Çağlayan Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı'nda bazı araçlar yolda kaldı. Araçlarında mahsur kalan ve hamile olan bir kadın, eşi ve yanındaki küçük çocuğu ile birlikte kendi imkanları ile kurtuldu. Yollarda kalan araçlar Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye kurtarma ekipleri tarafından kurtarılırken, Konyaaltı Sahili'nde ve falezlerde de dalgaların yükseldiği görüldü.

'TEDBİRLERİMİZİ ALDIK'

Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, özellikle dün akşam saatlerinden itibaren il genelinde yaşanan yoğun yağış nedeniyle önemli su baskını ya da mahsur kalma ihbarının yaşanmadığını söyledi. Pehlivan, İtfaiye Daire Başkanlığı'nın dün akşamdan beri 30 ekip ve 90 kişilik personeli ile teyakkuzda olduğunu ve izinlerin iptal edildiğini kaydetti. Pehlivan, "Bu sabah 08.00 itibarıyle Antalya Su ve Atıksu İdaresi, Temizlik İşleri ve Fen İşleri araçlarıyla birlikte 100 araç ve 300 personellik ek bir güç ile su baskınlarına karşı teyakkuzdayız. İl genelinde yer yer yollarda oluşan su birikintileri dışında herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Meteorolojik verilere göre yağmurun yarın ilimizi terk edeceğini göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz" diye konuştu.

FIRTINA UYARISI

Meteoroloji yetkilileri, gün boyu aralıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini, hava sıcaklığının ise kent merkezinde 13 derece olduğunu kaydetti. Antalya'da son 24 saatte metrekareye düşen yağış miktarının 276 kilogram olduğunu belirten uzmanlar, rüzgarın hızının ise zaman zaman 60 kilometreyi bulduğunu bildirdi. Yağışlı havanın yarın sabah saatlerinden itibaren Antalya'yı terk edeceğini belirtildi. Antalya Körfezi'nde ve Bodrum ile Kaş arasında fırtına beklendiğine de işaret eden uzmanlar, rüzgarın güneydoğu yönünden 7, zaman zaman 8 kuvvetinde eseceği, dalga yüksekliğinin de 5 metreyi bulabileceğini kaydetti.