Manisa Kenan Evren Sanayi Sitesi'ndeki bir plastik doğrama atölyesinde işçi olarak çalışan 35 yaşındaki Mustafa Sezer Özer, geçen 6 Temmuz gecesi tartıştığı, birlikte yaşadığı Münevver Şavk'ı Tunca Mahallesi'ndeki evinde, 20 yerinden bıçaklamaktan tutuklandı.

Hakkında dava açılan Özer, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından `Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mustafa Sezer Özer, kararın temyizi için başvuruda bulundu.

Manisa Yeniden Bir Yaşam Derneği, Münevver Şavk'ı, 20 yerinden bıçakla yaralayan sevgilisine mahkeme tarafından verilen 14 yıl hapis cezasını dün düzenlediği partiyle kutladı. Partide Şavk, hem göz yaşı döktü, hem de acısını unutmak için gönlünce eğlendi.

ACI DOLU GÜNLERİ TEKRAR YAŞADI

Kendisine destek için düzenlenen eğlencenin ardından DHA muhabirine açıklamada bulunan Şavk, yaşadığı kabus dolu günlerin gözününün önüne geldiğini belirterek, "Mustafa Sezer Özer ile iki yıllık görüşmemizin ardından aramızda nişan yüzüğü takmıştık. Hataları çoğalmaya başladı. Alkol almaya başladı. Böyle devam edemeyeceğimizi belirtmeme rağmen, değişme olmadı. Benimle kavga etmeye başlamıştı. İlk evliliğimi alkol ve başka kadınla aldatılmam nedeniyle bitirmiştim. Tekrar aynı hatayı yapmak istemedim. Ancak bunu kabullenmedi. Olaydan bir gün önceki akşam işyerime geldi. Kavga ettik. Beni, tehdit etti. Ben de kendisinden şikayetçi oldum. Olay günü sabah erkenden kapıma geldi. İşe gitmek için kapıdan çıkarken, karşımdaydı. Üzerime saldırdı. Kaçmak istedim ancak beceremedim. Sonra bana bıçak çekti. 20 bıçak darbesinden sonra, 15 gün hastanede yattım. Şimdi fizik tedavi görüyorum. Öldüğümü sanıp, ambulansı emniyeti bile kendisi aradı. Ancak onun ne yaptığını görmüştüm" dedi.

Kamuoyunda sürekli yer almasını bir reklam veya şov olmadığını dile getiren Şavk, tek amacının şiddete karşı kadınların artık seslerini duyurmalarını ve kendilerini ezdirmemelerini sağlamak olduğunu ifade etti.

"BENDEN CESARET ALANLAR VAR"

Birçok kadının kendisini arayıp, "Senden cesaret alıyoruz" dediğini anlatan Şavk, "Yaşadıklarımdan sonra hep gözönünde olan biri oldum. bu benim için olmusuz bir durum. Ancak, benim için sorun değil. Güzel olan tarafları da var. Örnek teşkil ettiğim insanlar var. Bu benim hoşuma gidiyor. Arkamda olanlar da var. Amacım da buydu. Herkes elimden tutmaya çalışıyor. Kendimi moral olarak artık güçlü hissediyorum" diye konuştu.

"TEK SIKINTIM İŞSİZLİK"

Yaşadığı olay öncesinde bir mağazada yönetici olarak çalışıp geçimini sağladığını anlatan Şavk, "Şimdi işsizim. Aldığım bıçak darbelerinden dolayı kolumda bir sakatlık var. Olaydan sonra bir işe başvurdum. Ancak yüzümdeki bıçak izlerinden dolayı insanların tepkileri farklı oldu. İş bulamadım. İki çocuğum var. Çalışıp çocuklarımı kimseye mağdur etmemek istiyorum. 12 yıldır yalnız yaşıyorum. Ancak çalışarak evime baktım. Ancak şu an issiz olduğum için zor durumdayım" diye konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN VE YARDIMCISI ARINÇ'A SESLENDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve milletvekillerine seslenen Şavk, şunları söyledi:

"Artık bir şeylere `dur' deyin. Bir şeylerin çaresini bulun. Şiddet, ölüm olaylarını azaltın. Başka Münevverlerin canı yanmasın diyorum."

Dava süreci boyunca Şavk'ın yanında olan Yeniden Bir Yaşam Derneği Başkanı Funda Demirel ise, davada kazananın olmadığını, insanlığın kaybettiğini dile getirerek, "Bu davanın kazananı yok. Herkes birçok şey kaybetti. Adalet kazandı ama insanlık kaybetti. Üzgünüz. Keşke yaşanmasaydı" dedi.



İK(AÖ/AAA)