Adakale Mahallesi Yeşiltepe Caddesi üzerinde geçen 6 Temmuz'da meydana gelen olayda, 40 yaşındaki Münevver Şavk, bir fabrikada çalışan nişanlısı 35 yaşındaki Mustafa Serdar Özer'e ayrılmak istediğini söyledi. Şavk, ayrılık fikrine öfkelenen Özer tarafından dövüldü. Darp raporu alıp polis merkezine giden Şavk, Mustafa Serdar Özer'den şikayetçi oldu. Şikayet dilekçesini öğrenen Özer, öfkelenip bıçakla Şavk'ı vücudunun 20 yerinden yaraladı. Gözaltına alınan Özer'in, boşandıktan sonra bir başkasıyla nişanlanan eski eşinin nişanlısını öldürdüğü gerekçesiyle 2003 yılında tutuklandığı ve 2009 yılında tahliye edildiği ortaya çıktı. Özer, ayrılmak isteyen Şavk'ı bıçakladığı iddiasıyla çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

DURUŞMAYA ÇOCUKLARIYLA GELDİ

Münevver Şavk'ın bıçaklanmasıyla ilgili ilk duruşma Manisa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Şavk adliyeye, kızı Berat (20) ve oğlu Yiğitcan (12) ile geldi. Olayın şokunu üzerinden atamayan ve bu nedenle titreyip ayakta durmakta güçlük çeken kadına çocuklarıyla Avukat Füsün Kökyazcı ve Yeniden Bir Yaşam Derneği Başkanı Funda Demirel yardım etti.

KADINA ŞİDDETE TEPKİ GÖSTERDİLER

Duruşma öncesinde, Manisa Emekçi Kadınlar Platformu üyeleri ve CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz'ün de aralarında bulunduğu bir grup adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan SES Manisa Şubesi Kadın Sekreteri Ayça Ramazan, "Kadına yönelik şiddet sarmalı her nedense yetkililerce erkek cinneti olarak yorumlanmaya, açıklanmaya çalışılıyor. Böylece kadına yönelik erkek şiddeti aklanıp toplumun gözünde meşrulaştırılıyor" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ise toplumda kadının erkekle eşit koşullara sahip olmak istediğini kaydetti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mustafa Serdar Özer'in de hazır bulunduğu duruşmada sanığın savunması alınmadı. Duruşma, sanık ve tanıkların dinlenmesi için 31 Ağustos Cuma gününe ertelendi. Öte yandan Özer'in avukatları davadan çekildi.

ŞAVK: BAŞBAKANIMIZ SESİMİ DUYSUN

Duruşmanın ardından açıklama yapan Münevver Şavk, "Yaşadığım bu olay Başbakanımıza kadar gitsin. Onlar yataklarında rahat uyurken, biz kadınları neden düşünmüyorlar? Kadına şiddetin cezasının arttırılması gerekiyor. Benim isyanımı tüm milletvekilleri, tüm bakanlar duysun. Kadınların sesi duyulsun. Kimse benim konumuma düşmesin. Umarım ben son olurum. Artık bir kadın bile zarar görmesin" diye konuştu.



İK (AÖ/RT)