Alanya'da yaşanan bunaltıcı hava sıcaklığı, turizm sektörüne yönelik hizmet veren işletmelerdeki buz tüketiminin 2 katına çıkmasına neden oldu. Buz üretimi yapan işletmeler, tüketimin artması sonucu oluşan talepleri karşılamakta zorlanıyor. Oba Beldesi'nde faaliyet gösteren Aykar Buz Fabrikası'nın müdürü Feyyaz Kıldırgıcı, tesiste bulunan 2 makine ile günde 3 ton buz üretme kapasitesine sahip olduklarını söyledi. Havaların çok sıcak olmasından dolayı yoğun bir dönem yaşadıklarını belirten Kıldırgıcı, "Yoğun olarak otel, restoran, market ve eğlence merkezlerinden talep var. Fabrikamızda bulunan 2 makine ile günde 3 ton buz üretebiliyoruz. Normal sezonda günde 1.5 ton olan buz talebi son günlerde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle 3 tona çıktı. Her geçen yıl talebi karşılamakta biraz daha zorlanıyoruz. Gelecek yıl önlemlerimizi alarak kapasiteyi artıracağız" dedi.

İskele bölgesinde faaliyet gösteren Janus Bar'ın sahibi Mehmet Hacıkadiroğlu ise işletmesinde buz üretme makinesinin olduğunu, ancak artan buz talebini karşılayamadıklarını söyledi. Hacıkadiroğlu, "Son 1 aydır bunaltıcı sıcaklık var. Eğlenmeye gelen müşterilerimizin de doğal olarak bu sıcak havada buz ihtiyacı artıyor. Bir fabrikadan günde 5'er kiloluk ortalama 20 poşet buz satın alarak müşterilerimizin buz ihtiyacını karşılıyoruz" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın onayıyla ilçedeki buz fabrikalarında el değmeden üretilen günlük yaklaşık 10 ton buz, poşetlenerek otel, restoran, eğlence merkezleri ve marketlere dağıtılıyor.