Bulgaristan göçmeni olan İsa Güner tarafından 1942 yılında İzmir’de kurulan Sevilen Şarapçılık, 2005 yılında yenilenen bir ruhsat yönetmeliği sonrasında ortaya çıkan bürokratik sorunlardan kaynaklı 68 yıl faaliyet gösterdiği İzmir’den Aydın Ortaklar’a taşınma kararı aldı. Yaklaşık 10 milyon liralık yatırımla yeni fabrikasına taşınan Sevilen Şarapçılık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Güner, İzmir’den giderken de sitem etmeden gittiğini, sadece o dönemde biraz anlayış beklediklerini belirtti.

'ARZU EDERDİK Kİ İZMİR’DE OLSUN'

Güner, yaptığı son açıklamada ise yeni tesislerinin sadece üretim alanı değil aynı zamanda otel kimliğinde de olduğunu, böylece gastronomi turizmine büyük katkı sağlayabileceğini vurguladı. Güner, "Arzu ederdik ki İzmir’de olsun. Dünyada bütün şarap fabrikaları üzüm bağları içinde. İzmir turizm şehri oldu. Günde 2- 3 gemi geliyor. Belki zaman içinde İzmir’de yine bir yatırımımız olur. Butik bir işletme yapabiliriz diye düşünüyoruz" dedi.

'KIRGIN DEĞİLİZ Kİ'

Coşkun Güner, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte iç turizmdeki tüketimi de dikkate alarak üretim kapasitesini yüzde 90- 95 oranına yükselttiklerini, şirket olarak taşınma süreci ve sonrasında da bir İzmir markası olarak uluslararası pek çok alanda başarılara imza attıklarını, ödüller kazandıklarını da anlattı. Güner, "Biz İzmir’i seviyoruz, kırgın değiliz ki. Ancak şartlar böyle icap etti. Gelişemedik, geriye gittik ve ilerlemek için üretim modernizasyonumuzu yapacağımız bir yer tercih ettik" diye konuştu. Güner, ayrıca son dönemde ABD’ye ihracata yoğunlaştıklarını da sözlerine ekledi.