Olay dün saat 15.00 sıralarında Kaynarca ilçesi Mimar Sinan İlköğretim Okulu önünde meydana geldi. Evli ve bir çocuk babası sınıf öğretmeni 29 yaşındaki Ramazan Eker, okul önüne gelen öğrenci servis şoförü Muharrem A. ile minibüsle kendisine çarpması nedeniyle tartıştı. Tartışma sonrasında iddiaya göre servis şoförü minibüsü öğretmenin üzearine sürdü, daha sonra arkadaşlarıyla birlikte saldırarak dövdü.

Öğrencilerinin gözleri önünde dövülen öğretmen, olaya müdahale eden diğer ögretmenler tarafından servis şöförlerinin elinden alınarak Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

3 GÜN İŞGÖREMEZ RAPORU

Hastaneden 3 gün iş göremez raporu verilen öğretmen Eker, gazetecilere şunları anlattı:

"Daha önce başka bir arkadaşla tartışan servis şoförü, onun hıncıyla öğrencilerimi servise bindirirken, arkadan bana çarptı. Beni aracıyla birkaç metre sürükledi. 'Neden böyle yapıyorsun' diye elimi kaldırdığımda, 'El kol hareketi yapma' diyerek araçtan indi ve bana saldırdı. Onun saldırmasıyla diğer servis şoförleri de gelerek bir anda 7- 8 servis şoförü bana vurmaya başladı. Öğrencilerin gözleri önünde beni dövdüler."

Polis saldırı sonrasında servis şoförleri Muharrem A., Recep A. ile İbrahim O.'yı gözaltına alırken, Türk Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Erol Afşar ile Eğitim Bir Sen Sakarya Şube Başkanı Oğuzhan Özkan, ilçede görev yapan 100 civarında öğretmenle olayın yaşandığı okula gelerek olayı protesto etti.

ZT,AG(MB/COŞ)