Serik'in Karadayı Beldesi'nde Eminceler ve Cumalar köylerinde bugün sabaha karşı saat 05.00 sıralarında başlayan dolu yağışı nedeniyle, yaklaşık 3 bin 500 dönüm açık tarım alanında ekili olan biber, salatalık, domates, patlıcan, kavun ve karpuz zarar gördü. Üreticiler devletten borçlarının ertelenmesini istedi.

Serik Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yavuz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri dolu nedeniyle zarar gören bölgede incelemelerde bulundu. Ziraat Odası Başkanı Yavuz, "Dolu büyük çapta zarara yol açtı. Bölgedeki pek çok üretici bu dönem hasat yapamayacak. Bu nedenle üreticilerin borçlarının ertelenmesini talep ediyoruz. Aksi halde üreticilerimiz zor duruma düşer" dedi.

Cumalar Köyü'nden Mehmet Topal, 45 dönüm alana kavun ve biber ektiğini, dolu deneniyle bütün mahsulün zarar gördüğünü söyledi. Ekim yapabilmek için bankalardan 70 bin lira kredi kullandığını anlatan Topal, "Bir hafta sonra hasat yapacaktım. Ancak şu anda bütün ürün tarlada kaldı. Borçlarımızın ötelenmesini istiyorum" diye konuştu.



NK(SU/CK)