Evli ve 3 çocuk babası şehit Mehmet Kaya'nın cenazesi, bugün öğlen saatlerinde Bahçe Devlet Hastanesi morgundan yakınlarınca alınarak Hasanbeyli İlçesi Çolaklı Köyü'ndeki baba evine getirildi. Felçli anne Sevim Kaya, eşi Sevgi, ağabeyleri Mustafa, Yusuf, Ramazan, ablası Ayşe, kız kardeşi Songül ile oğlu 16 yaşındaki Kadir ve yakınlarından helallik alındı. Şehidin ağabeyi Mustafa Kaya, "Bizim onda ne hakkımız var ki, olan haklarımız helal olsun. Vatanı için şehit oldu kardeşim, mekanı cennet olsun" dedi.

Şehidin cenazesi daha sonra tekbirler eşliğinde cenaze namazının kılınacağı Çolaklı İlköğretim Okulu bahçesine getirildi. Buradaki törene Osmaniye Vali Vekili Mehmet Hüseyin Nail Anlar, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, Vali Yardımcısı Halit Deveci ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Şehidin oğlu Kadir, 12 yaşındaki kızı Betül, tabuta sarılıp üzerindeki bayrağı öperek gözyaşı döktü. Yakınlarının kucağında tabutun başına getirilen ve uzun süre ağlayan şehidin 2 yaşındaki kızı Serra'yı da yine ağabeyi Kadir kucağına alarak sakinleştirmeye çalıştı.

Metanetini korumaya çalışan 74 yaşındaki Mehmet Kaya da oğlunun tabutunun arkasından "Vatan sağ olsun" diyerek uğurladı. İl Müftüsü Ramazan Çortul'un kıldırdığı cenaze namazı ardından şehit Mehmet Kaya'nın cenazesi götürüldüğü köy mezarlığında toprağa verildi.

Köyün ilk şehidi olan şehit Kaya'nın 19 yıllık uzman çavuş olduğu ve emekli olmasına 1 yıl kaldığı belirtildi. Yakınları, Kaya'nın 3 yıldır Şırnak'ta görev yaptığını, mesleğindeki son bir yılını ailesiyle geçirmek istediği için eşi ve çocuklarını yanına aldığını söyledi.