Çukurca'da çıkan çatışmada şehit olan Üsteğmen Aykut Köroğlu’nun Ulu Camii’ndeki cenaze törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bursa Valisi Şahabettin Harput, AK Parti, CHP ve MHP Bursa milletvekilleri, Gölcük Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuggeneral Ümit Yılmaz ile 3 bine yakın kişi katıldı.

Cenaze törenine gelen 2 ay önce Şırnak’ın Beytüşebap İlçesi’ndeki çatışmada şehit olan Süleyman Gügeç’in babası Halil Gügeç, Afyonkarahisar’daki patlamada şehit olan Tolga Taştan’ın babası Ali Taştan ve şehit Asteğmen Zeki Burak Okay’ın babası Sezai Okay da şehit ailesine taziyede bulundu.

Cenaze töreninde Oramiral Nusret Güner ve Tuğgeneral Ümit Yılmaz, şehit üsteğmenin eşi Selay Köroğlu’nun yanına gelerek taziye dileklerini iletti. Selay Köroğlu komutanlara, "Kocamı neden korumadınız?" diyerek gözyaşı döktü. Cenaze namazının ardından omuzlarda taşınan şehit Üsteğmen Aykut Köroğlu'nun cenazesi top arabasına konuldu. Top arabasında bir süre taşınan şehidin cenazesi daha sonra ambulansla Pınarbaşı Mezarlığı’na getirildi. Cenazeye katılanlar terör örgütüne tepki gösterdi. 

Şehit üsteğemen Aykut Köroğlu, vasiyetinde istediği Pınarbaşı Şehitliği’nde son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı.



HT,SB,FK(FK/İD)