Dün gece Antalya'ya getirilen şehit başpolisin cenazesi, sabah saatlerinde ailesinin oturduğu Kepez İlçesi Atatürk Mahallesi'ndeki evinin önüne götürüldü. Burada yüzlerce vatandaş ve Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, şehit Kadir Can için dualar okudu.

Kızı 17 yaşındaki Gökçe ile oğlu 12 yaşındaki Ömer'e sürekli başlarını dik tutmalarını söyleyen şehit eşi Ayşe Can, eşinin cenazesini taşıyan cenaze aracının üzerindeki Türk Bayrağı'nı öperek, "Seninle gurur duyuyorum aşkım, başımı eğmeyeceğim" dedi. Hem kızı, hem oğlu, hem de eşi Ayşe Can, boyunlarına Türk Bayrağı astı.

Kızı Gökçe babasının fotoğrafını yapıştırdığı saati, başında babasının beresi ve montuyla, "Baba bize cennette ev yap, yanına geleceğiz. Sen üşümüyorsun ama biz sensiz çok üşüyoruz" dedi. Şehidin çocukları babalarının berelerini bir an olsun çıkarmazken, meslektaşları çocukların berelerini düzeltip yanlarında durdu. Şehit eşi Ayşe Can bağırarak ağlayanları susturarak, "Sakın böyle bir şey yapmayın. Başınızı asla önünüze eğmeyin. Düşmanı sevindirmeyin" dedi. Ayşe Can, kendisine taziyede bulunanlara "Aslanlar gibi yaşadı, aslanlar gibi şehit düştü. O ölmedi ki, şehit düştü" dedi.

Şehit başpolisin Türk bayrağına sarılı cenazesi, evinin önünde okunan duaların ardından son yolculuğuna uğurlanmak üzere Muratpaşa Camii'ne götürüldü.