Yüksekova'da dün mesai bitiminin ardından bir alışveriş merkezinin önünde PKK'lı teröristlerin uğradığı silahlı saldırıda şehit olan İsmail Öztürkçü için bugün Van Bölge Trafik Müdürlüğü'nde yapılan törene, kentte bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Van Valisi Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Ak Parti Van milletvekilleri Gülşen Orhan ve Fatih Çiftçi, Van Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, askeri erkan, kurum amirleri ve şehidin yakınları katıldı.

Bakan Çağlayan, şehit polis memurunun kızı 5 yaşındaki Beyza ve oğlu 7 yaşındaki Emir'i teselli etmeye çalıştı. Kimsenin ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozamayacağını söyleyen Bakan Çağlayan, "Bunların ipini elinde tutanlar bunun hesabını vereceklerdir. Bu ülke Türkü, Kürdü ve tüm değerleri ile bir bütündür ve bunu kimse bozamayacaktır" dedi.

Van Valisi Münir Karaloğlu da İsmail Öztürkçü'nün ikinci Şark görevi için gönüllü olarak Hakkari Yüksekova'ya gittiğini belirterek, "Bizi en çok üzen hainlerin kullandığı gençlerin bizim kandırılmış gençlerimiz olması. Herkes uluslararası fitne odaklarının emellerinin boşa çıkması için çalışmalı" diye konuştu.

Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder bir konuşma yaparak şehit polis memuruna rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

"BAŞBAKAN GADDAR YÜZÜNÜ GÖSTER"

Kardeşinin şehit olduğu haberini Ankara'da alan polis memuru Kenan Öztürkçü ise tören alanına geldiği sırada sinir krizleri geçirdi. Başbakan Erdoğan'a seslenen ağabey Öztürkçü, "Başbakanım seni çok seviyorum. Göster o gaddar yüzünü. Bunların cezasını ver. Çok şükür şehidimiz var. Aslanım benim. Çanakkaledekilerin ahı tutsun sizleri. Allah sizi kahretsin. Sevindirmeyin kalleşleri ağlamayın. Ben de kürdüm ben de doğuluyum. Allah kahretsin. Devletin bekası esastır" diye konuştu.

Törene katılan şehit polis memuru İsmail Öztürkçü'nün bir yakını kadın ise "Ben savaşayım. Bu savaşa bir dur desinler. Artık içimiz yanıyor. Biz kadınlar savaşalım. Ben hepsini tarayayım. Yeter ki hükümet buna bir çözüm bulsun. Bulamıyorlar mı bir çözüm. Yeter artık. Analar ağlamasın" dedi.

Törenin ardından şehidin ailesi tabutun başına giderek son kez sarıldılar. Gözyaşlarının sel olduğu bu sırada babasının tabutunun başına giden 5 yaşındaki Beyza'nın tabutun üzerine çiçek bırakması herkesi duygulandırdı. Törene katılan polis memurları da meslektaşları için gözyaşı döktü.

Törenin ardından şehit polis İsmail Öztürkçü'nün cenazeli, Boyalar Camii'nde kılınan namazın ardından Akköprü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bu arada polis Öztürkçü'yü şehit edilmesiyle ilgili Yüksekova'da gözaltına alınan 6 kişinin emniyetteki sorgusu sürüyor.