Şehit polis Recep Topaloğlu'nun dün uçakla İzmit'e getirilen bayrağa sarılı tabutu bu sabah Devlet Hastanesi morgundan alınarak Gündoğdu Mahallesi Bayındırlık Konutları'nda bulunan baba evine götürüldü. Burada helallik alındıktan sonra şehit polis Recep Topaloğlu'nun cenazesi öğle üzeri namazın kılınacağı Fevziye Camii'ne getirildi.

Buradaki törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner, Kocaeli Muhabere Eğitim Destek Komutanı Korgeneral Ömer Necati Özbahadır, İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Arif Çetin, Kocaeli Emniyet Müdürü Yusul Çalkavur, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, milletvekilleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Cami ve çevresinde toplanan kalabalığın sayısı 5 bini buldu.

Cenaze töreninde şehidin henüz 6 ay önce evlendiği eşi Nafiye Topaloğlu gözyaşı dökenken, şehidin annesi Meryem Topaloğlu, kız kardeşi Sude birbirlerine sarılarak acılarını dindirmeye çalıştı. Şehit babası emekli öğretmen Neşat Topaloğlu'nu da metanetini korumaya çalışırken başsağlığı dileyenlere "Vatan sağ olsun" sözleriyle yanıt verdi.

Cenaze için Fevzi Camii önünde yaklaşık 5 bin kişi toplandı. Cenazeye katılanlar şehidin tabutunu Bağçeşme Şehitliği'ne kadar kadar omuzlarda götürmek istedi. Kalabalık bunun için namaz sonrası yolda toplanırken, şehit polis Recep Topaloğlu'nun cenazesi arka taraftan cenaze aracına konularak götürüldü. Yürüyüş için toplanan kalabalık buna tepki gösterdi.

Şehit polis Recep Topaloğlu'nun cenazesi Bağçeşme Şehitliği'ne götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.