Tortum'a 15 kilometre uzaklıktaki Esendurak Köyü'ne, yüzlerce araçla gelen yaklaşık 1500 kişi, polis memuru Daşdan'ı son yolculuğuna uğurladı. Köydeki cenaze törenine, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Küçükler, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneram Kamil Başoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, kaymakamlar, siyasi parti temsilcileri, müdürler, şehidin babası Hayrettin Daşdan, kardeşi Fatih Daşdan ile yakınları ve köylüler katıldı. 

Köy meydanında Erzurum Müftüsü Yakup Arslan’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehit Mücahit Daşdan'ın cenazesi, bayraklarla donatılan köyün mezarlığında toprağa verildi. Şehit Mücahit Daşdan’ın acılı eşi Aydan Daşdan ve 2 yaşındaki kızı Elifsu Daşdan, mezarlığa gitmedi.

Bakan Akdağ ile babası Hayrettin Daşdan, tabureye oturarak şehidin toprağa verilişini hüzünlü gözlerle izledi. Bakan Recep Akdağ, şehidin ailesiyle birlikte taziyeleri Esendurak İlköğretim Okulu'nda kabul etti. "Vatan evladı" olarak nitelendirildiği Mücahit Daşdan'la ilgili olarak Bakan Akdağ, "Çok değerli bir kardeşimizi, bir vatan evladını, Mücahit kardeşimizi vatan için hizmet ederken Allahın rahmetiyle uğurladık. Ailesiyle yakınlarıyla toprağa verdik. Allah yakınlarına sabır versin" diye konuştu.



NÖ(KS/SS)