Şehit Onbaşı Tüfekçi için ilçe merkezinde düzenlenen cenaze törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İhsan Batı, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, askeri ve mülki erkan, şehidin yakınları ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Şehidin babası Kenan Tüfekçi ile annesi Asiye ve kardeşleri Nuran, İlknur ve Yakup, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit babası Kenan Tüfekçi, başsağlığı dileyerek teselli etmeye çalışan Bakan Bayraktar’a, "Oğlumu şehit verdim. Türk bayrağını Kandil'e dikin" dedi. Şehidin kardeşi İlknur Tüfekçi de ağabeyinin arkasından asker selamı verdi.

Gümüşhane Müftüsü Süleyman Aktaş'ın kıldırdığı cenaze namazı ardından Tüfekçi'nin cenazesi askerler tarafından cenaze aracına konuldu ve Akçal Köyü’ne götürüldü. Cenaze gözyaşları arasında toprağa verildi.