Sarıkamış'a bağlı Yukarı Sallıpınar Köyü'nde oturan şehit Onbaşı Mehmet Emin Çağun’un ailesi de yasta. Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, bugün köye gelerek aileye başsağlığı ziyaretinde bulundu. Kaymakam Ermiş'e 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Belediye Başkanı AK Parti'li İlhan Özbilen, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şener Şen, İlçe Emniyet Müdürü Cem Boçkay, Müftü Vekili Abid Boz ve daire amirleri katıldı. Köyde kurulan taziye çadırında acılı aile ve şehidin yakınlarına başsağlığı dileyen Kaymakam Ermiş, şöyle konuştu:

"Her zaman tarih boyunca, başka milletlerin gözünün olduğu bir ülke. Tabi bizde birlik, beraberlik içerisinde yaşamak için ülkemizi korumak zorundayız. Bunun içinde zaman zaman şehit vereceğiz. Bunu da göze alıyoruz. Allah şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Gazilerimize acil şifalar ailelerine sabır ve metanet diliyoruz."

Şehit ailesinin evinin yanına kurulan taziye çadırında Sarıkamış Müftü Vekili Abid Boz dua etti. Şehidin annesi Zeynep Çağun’un evinin bahçesinde Kürtçe yaktığı ağıtlar, duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Şehidin annesini komşuları sakinleştirmeye çalıştı.

Taziye çadırının önünde fenalaşarak bayılan şehidin kardeşi Adem Çağun, hazırda bekletilen 112 sağlık ekipleri tarafından ambulansın içine alınarak gerekli müdahale yapıldı.

AİLENİN ÜÇÜNCÜ ŞEHİDİ

Şehidin babası Mehmet Çağun'un Ankara'da Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak olan DNA testi için Ankara’ya gittiğini belirten, şehit Mehmet Çağun’un halasının oğlu Cihangir Akdeniz, "İki amca çocuğumuzdan birini 1998'de Diyarbakır’da, diğerini ise 2010 yılında Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde şehit verdik. Bu 3’üncü şehidimiz. Benim öz dayımın oğludur. Artık başka anne, babalar ağlamasın. Artık bu acıyı kimse görmesin. Bu acıyı yaşayan bilir. Görmeyen umursamaz. İçine düşen ateşi sadece o bilir" diye konuştu.

Ziyaretten sonra Kaymakam Ermiş, "Şehit Mehmet Emin Çağun aslen Iğdırlı, ailesiyle beraber yaklaşık 20 yıldır Sallıpınar Köyü'nde ikamet ediyor. Üzüntülüyüz bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun. İnşallah bir daha böyle acı olaylar yaşamayız. Yaralı olan gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Biz devlet olarak her zaman onların yanındayız" dedi.



BA(KS/SS)