Babası 6 yıl önce vefat eden şehit Onbaşı Ahmet Sandalcı'nın cenazesi önce Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanes'ine, ardından Güzeltepe Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Burada annesi Hacer Sandalcı, kız kardeşi Göksun Sandalcı ve yakınlarının gözyaşı sel oldu. Şehidin cenazesi daha sonra Kırıkkale'nin Nokta Camisi'ne getirildi.

Şehit Sandalcı'nın cenaze törenine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, AK Parti Milletvekili Ramazan Can, Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, askeri erkan, il müdürleri, şehit ailesi ve yakınları ile bugün Kırıkkale'de MKE Havuzu bahçesinde davetlilere düğün yemeği verecek olan Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ile birilkte yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Şehit Onbaş Ahmet Sandalcı'nın tabutuna sarılıp, fotoğrafını öpen 20 yaşındaki kız kardeşi Göksun Sandalcı göz yaşı dökerken, "Gitme abi, abi kurban olurum, beni yalnız bırakma. Ben sensiz ne yaparım?" diye haykırarak baygınlık geçirdi, yakınlarını da gözyaşına boğdu. Şehidin cenazesi Nokta Camisi'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra ailesi ve yakınları el sallayıp, cenazeye katılanların ellerindeki Türk Bayrakları eşliğinde, tekbir getirilerek şehitlik mezarlığında toprağa verildi. Şehit onbaşı Sandalcı'nın kısa dönem askerlik yaptığı ve Samsun'daki acemi eğitiminin ardından patlamadan 4 gün önce Afyonkarahisar'daki birliğine katıldığı belirtildi.



EG (AY/AAA)