Tavas İlçesi'nde vatandaşlar, terhisine 57 gün kala şehit olan Fatih Küçükterci için bir yandan yas tutarken, bir yandan da sokak ve evlerine Türk bayrakları astılar. Şehidin Yaka Mahallesi'ndeki evinin önünde sürekli ambulans ve sağlık ekibi bekletilirken, sağlık ekipleri şehidin annesi 54 yaşındaki Nermin Küçükterci'ye sakinleştirici iğne yaptı.

Vali Abdulkadir Demir, 11'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Memduh Hakbilen, Denizli Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, Emniyet Müdürü Zeki Bulut, şehidin evini ziyaret edip, annesi Nermin Küçükterci ve kardeşleri ile yakınlarına başsağlığı diledi. Bir süre şehidin evinde kalan protokol, daha sonra dışarıda bekleyen vatandaşlara da başsağlığı dileğinde bulundu.

"ATEŞ BURUYA DÜŞTÜ, YANDIK"

Bu sırada şehidin evininde bekleyen kadınlar, Vali Demir'e "Yavrumuz gitti, ateş buraya düştü, yandık. Onları büyütürken neler çektik. Babasını kaybetti, sadece anası vardı. Askerlere neden böyle yapıyorlar. Askerleri hedef alıyorlar" dedi. Tuğgeneral Memduh Hakbilen, ağlayan yaşlı bir kadına sarılıp teselli etmeye çalıştı. Kadın ise, "Sizler Allah'a emanet olun. Allah'ım kimseye bu acıyı vermesin" diye konuştu.

KARDEŞİNİ GÖRMEK İÇİN İZİN KULLANMADI

Babası Tahir Küçükterci'yi beş yıl önce kaybeden ve 5 kardeş oldukları öğrenilen şehit Fatih Küçükterci'nin, önümüzdeki kasım ayında askere gidecek kardeşi 19 yaşındaki Hakan Küçükterci'yi askere gitmeden önce görmek için dağıtım izninin ardından hiç izin kullanmadığı ortaya çıktı. Hakan Küçükterci'nin şehit ağabeyini teşhis etmek için Ankara'ya gittiği, burada kendisinden kan örneği alınıp, DNA testi yapılacağı öğrenildi. Anne Nermin Küçükterci'den de DNA testi için kan örneği alınarak Ankara'ya gönderildi.

Şehit Fatih Küçükterci'nin ailesiyle en son geçen pazar günü telefonla görüştüğü ve iyi olduğunu söylediği belirtildi. Şehidin cenazesinin ne zaman Denizli'ye geleceği henüz netlik kazanmadı.



RÇ,HB (AÖ/AK)