Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde şehit düşen 8 askerden biri olan er Umut Bulut’un cenazesi bugün askeri uçakla Samsun’a getirildi. Havaalanında Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Yusuf Ziya Yılmaz, CHP Samsun milletvekilleri Haluk Koç, İhsan Kalkavan, protokol üyeleri hazır bulundu. Anne 55 yaşındaki Gülbahar ve 58 yaşındaki baba Mustafa Bulut gözyaşlarına boğularak sinir krizi geçirdi.

ŞEHİDİN KÜNYESİ EŞİNİN BOYNUNDA

Sırtına Türk bayrağı asılan şehidin 9 aylık bebeği Selçuk Bulut da kadın astsubayın kucağında olan bitenden habersiz etrafı izledi. Askere gitmeden 2 ay önce kaçırarak evlendiği eşi Özlem Bulut ise şehidin askeri künyesini boynuna asarak, havaalanında teröristlere lanet okudu. Özlem Bulut, “Teröristler bizi izliyor biliyorum. Bizi yıkamadılar, yıkamayacaklar. Onlar benim Umut’umu nasıl alnından tek kurşunla vurduysalar oğlum da onları vuracak. Babasının intikamını alacak. Ağlamıyorum. Umut’uma söz verdim. Ağlamayacağım. Umut'um oğluna doyamadı. Doğumunda bile yanında yoktu” dedi.

Askeri uçaktan indirilerek askerlerin omzuna alınan şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi daha sonra cenaze aracına konularak Askeri Hastane morguna kaldırıldı.

6 KARDEŞİN EN KÜÇÜĞÜ İDİ

6 kardeşin en küçüğü olan ve su bayisinde kurye olarak çalışan şehit Umut Bulut, Büyük Cami’de yapılacak törenin ardından ikindi namazından sonra Kıranköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.



MS,YK,(İS/AAA) (FOTOĞRAF)