Şehit piyade er Emrah Karataban'ın cenazesi, askeri uçakla Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ndeki havaalanına getirildi. Burada cenazeyi Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve protokol üyeleri karşıladı. Uçağın aprona yanaşmasının ardından şehit piyade er Emrah Karataban’ın cenazesi tören mangası tarafından uçaktan alınarak İpsala Belediyesi’ne ait cenaze aracına konuldu.

Buradan memleketi Edirne’nin İpsala İlçesi’ne bağlı Kumdere Köyü’ne getirilen Karataban’ın cenazesini, ailesi, askerler ve ellerinde Türk bayrakları olan çevre illerden otobüslerle gelenlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 20 bin kişi karşıladı. Cenaze ilk önce köydeki tek katlı evinin bahçesine getirildi. Burada dualar okunurken, şehidin annesi Nuray ve babası Selman Kara, oğullarının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Daha sonra cenaze aracıyla köyün camisine getirilen şehit er Emrah Karataban’ın cenaze törenine, Edirne Valisi Hasan Duruer, AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, kaymakamları da katıldı. Cenazenin camiye getirildiği sırada şehit er Emrah Karataban’ın ablası Nazife Karataban’ın kardeşinin gömleğini sarılıp kokladı. Üzerine yapıştırdığı fotoğraflara dokunan Nazife Karataban gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Nuray Karatan ise oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunun arkasından, "Ne olur oğlumu bir kez daha göreyim" diyerek gözyaşı döktü. Cenaze töreninde üzerinde 'Söyle zalim söyle, birkaç Mehmet’e söyle. Daha kaç evlerin ocağına ateş düşecek' yazılı pankart dikkat çekti.

Şehit Karataban’ın cenazesi ikinci namazının ardından kılınan cenaze namazına müteakip köy mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehidi son yolcuğuna uğurlayan yaklaşık 20 bin kişi, terör örgütü aleyhine sloganlar attıktan sonra yine otobüslerle köyden ayrıldı.



FK(LK/SS)