Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Böge Koordinasyon Toplantısı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında yapıldı.

Hilton Garden İnn Otel'de gerçekleştirilen toplantıya KOP İdaresi Başkanlığı yetkililerinin yanısıra, üniversite, resmi kurumlar, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldı.

Konuşmasına Türkiye'de yaşanan terör olaylarına değinenerek başlayan Bakan Davutoğlu, şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Bakan Davutoğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile bu toplantıyı uzun süredir planladıklarını ancak Bingöl'de 8 polisin şehit olduğu hain saldırı sonrası Bakan Cevdet Yılmaz'ın erken ayrılmak durumunda kaldığını kaydetti.

Konyalı şehitlerin ailesine taziye ziyaretinde bulunduğunu vurgulayan Bakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Şehitlerimize cenabı haktan başsağlığı diliyorum. Yakınlarına taziyelerimizi biraz önce havaalanından buraya gelirken, bizzat uğrayarak ilettim.  Bir şehidimiz de Konya'dan, tabii Afyonkarahisar'da şehit düşen askerimiz için de, cenabı haktan rahmet diliyorum. Bir şehidimizi defnettik. Konya'da onları da zirayet ederek geldim. Onların acısını yüreğimizde hissederek toplantımıza başlıyoruz. Ancak bu, Türkiye'nin kararlı yürüyüşünü etkileyecek bir durum değildir. Aslında terör örgütünün de tam da yapmak istediği bizi karamsarlığa sevk etmek, bizi kendi gündemimizi belirlemek kararlığından uzaklaştırmak ve kendi karamsar gündemini ülkeye egemen kılmak. Bunun olmayacağını onlara göstereceğiz. Hem ülkemizin kararlı şekilde dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına girmesi için her türlü çabayı bir saniye bile geciktirmeden bir an bile tereddüt etmeden sürdüreceğiz, hem de bu ülkenin birliğine, beraberliğine, aziz vatanımızın egemenliğine kast eden bu hain terör saldırıları karşısında da her türlü mücadeleyi vereceğiz. Devlet o devlettir ki, bütün organik yapılarıyla her an, her alanda, her konuda faaliyetini aksatmadan yürütür.''

Bakan Davutoğlu, daha sonra KOP Bölge Koordinasyon İstişare toplantısıyla ilgili bilgi verdi.



MKY-TY-ÖÇ(İA/AAA)