Geçen ay, Elazığ’dan Muş ile Van’a giden silahsız ve sivil giyimli 200 askerin bulunduğu konvoya, Bingöl Muş karayolunun 16’ıncı kilometresindeki Kardeşler Köyü yakınında PKK’lı töreristler tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 10 asker şehit olurken toplam 70 asker yaralandı. Şehit askerlerden İzmirli 21 yaşındaki sıhhiye er Yusuf Vural ile aynı yaştaki Jandarma Er Oğuz Şahin Kayabaş’ın aileleri de yasa boğuldu. Acılı aileler, aynı kaderi paylaştıkları diğer ailelerle birlikte ilk kez onlarsız geçirecekleri Kurban Bayramı’nın Arefe Günü’nde evlatlarına koştu. Şehit aileleri, kabirler başında gözyaşlarına boğulurken, dua okuyup lokum dağıttı.

Ailelerden en dikkat çekeni ise sıhhiye er Yusuf Vural’ın acılı babası İsmet Vural oldu. Elleriyle temizlediği kabir başında, "Burası bizim evimiz oldu" diyen İsmet Vural, mezarın üzerine, evladının adının ilk harfi olan 'Y' şeklinde ektiği çiçeklerin bir an önce büyümesini beklemeye başladı.

'KARAR DAHA ÖNCE ALINSAYDI, ŞEHİTLİKTE OLMAZDIK'

İki çocuk babası İsmet Vural, Genelkurmay Başkanlığı’nın, askeri sevkiyatların bundan sonra havayoluyla yapılmasını talimatını da buruk bir sevinçle karşıladı. Baba Vural bu konuda şunları söyledi:

"Buraya geldiğimde huzur buluyorum, rahatlıyorum. Oğlumun arkadaşları, komutanları arayıp bizleri teselli ediyor. Genelkurmay’ın askeri sevkiyatların havadan yapılmasıyla ilgili kararı, keşke daha önceden verilseydi. Bu karar bizi mutlu etti. Ancak daha önce verilseydi, oğlumuz şehit olmaz. Biz de burada olmazdık. Bayramı en güzel şekilde yaşardık. Şimdi bayram olmuş, olmamış bizim için anlamı yok. Bizim için bayram diye bir şey yok."

'VEFAT EDEN KARDEŞİMİN ADINI KOYMUŞTUM'

Oğluna, 'Abi' diye hitap ettiğini söyleyen İsmet Vural, "Biz onunla baba- oğuldan çok, ağabey- kardeştik. Ben ona ağabey derdim. 1979 yılında vefat eden kardeşimin adını koymuştum. O da amcası gibi aynı yaşta yaşamını yitirdi. Hiçbir zaman bizi üzmedi. Allah ondan razı olsun" diye konuştu.



TT(İÖ/COŞ)