CHP Antalya İl Başkanlığı, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde 'Savaşa Hayır' yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşe katılan partililer siyah tişört giyerken, 'Savaşa Hayır' yazılı dövizler ve Türk bayrakları taşıdı. İl başkanlığının siyah zemin üzerine kırmızı harflerle yazılı 'Savaşa Hayır' yazılı pankartını partili kadınlar taşırken, il binasından yaklaşık 250 kişinin katılımıyla başlayan yürüyüş kent merkezinde Attalos Heykeli önünde sona erdi.

Burada gruba Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar ve Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen dahil oldu. CHP'nin Antalya'da düzenlediği eylemde sık sık 'Savaşa Hayır' sloganıyla birlikte 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atıldı. Attalos Heykeli önünde gerçekleştirilen açıklamada konuşan şehit annesi Necmiye Meral, sözlerine "Bütün dünya barış içinde yaşasın" diyerek başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 1997 yılında Kuzey Irak'a düzenlediği operasyonda şehit düşen oğlu Tahsin Meral'le gurur duyduğunu anlatan anne Meral, "Artık ülkemizin üzerindeki bu kara perde kalksın. Kalksın ki ben ve benim gibi yüreği yanan anneler bir daha ağlamasın. Umuyor ve istiyorum ki, bu barış günümüz terör denilen illeti başımızdan atmaya vesile olur" dedi. Şehit annesi Meral'in bu dileği CHP'liler tarafından alkışlarla karşılandı.

Partinin 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlediği eylem, 10'uncu Yıl Marşı'nın hep bir ağızdan okunmasıyla sona erdi.

 

EB (HA/RT)