Önceki gün şehit düşen Şehit Uzman Çavuş Ali Evran'ın cenazesi, Türkoğlu Fizik Tedavi Merkezi Morgu’ndan alınıp, Kırmakaya Köyü'ndeki babasının evine getirildi. Burada son kez yakınlarına gösterilen ve helallik alınan şehitdin cenazesi daha sonra köy meydanına taşındı. Tabutun başından bir an olsun ayrılmayan baba Mehmet ve anne Güldane Evran’ı Mardin’de vatani görevini yapan ve ağabeyinin üniformasını giyen diğer oğulları Mustafa Evran teselli etti. Şehidin kardeşi Mustafa, asker selamı vererek, "Ağabey ben hakkımı helal ettim, sen de helal et" dedi.

Geçen ay nişanlandığı belirtilen Evran, ikindide kılınan cenaze namazı ardından gözyaşları arasında köy mezarlığında toprağa verildi. Törene katılanlar, tekbir getirip, teröre lanet yağdırdı.

Törene, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı İstihkam Kurmay Albay Kağan Kazaz, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Kahramanmaraş Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakçı, Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan ve yüzlerce kişi katıldı.



LY(BŞ/İD)