SBS'de Türkiye şampiyonları belli olurken, Çanakkale Koleji Özel İlköğretim Okulu öğrencisi Cem Ünüvar, 500 tam puanla Türkiye ikinciliğini elde etti. Çanakkale Koleji Özel İlköğretim Müdürü Mustafa Yetişti, Türkiye ikincisi olarak kendilerine gurur yaşatan Cem Ünüvar'a Çanakkale Koleji'ni onurlandırdığı için bir teşekkür plaketi verdi.

SBS Türkiye ikincisi Cem Ünüvar, başarısının sırrını çok çalışmak değil, düzenli ve planlı çalışmak ama her gün çalışmak olarak açıkladı. Sınav sonunda yanlış kodlama nedeniyle bir sorunun yanlış çıkacağını düşündüğünü belirten Ünüvar, "Şimdi tüm cevaplar tam çıktı. Birinci olamadım ama önemi yok. Tabii ki ikincilik de çok güzel. Bundan sonraki hedefim öncelikle iyi bir liseye gitmek. Üniversite ile ilgili henüz planlarım yok. Eğer hazırlık da okursam daha önümde 5 yıl var" dedi.

Hangi liseyi tercih edeceği sorulan Cem Ünüvar, "Ben Galatasaraylı olduğum için daha çok Galatasaray Lisesi'ni istiyorum. Bir sürü fen lisesi var, hepsini ailemle birlikte değerlendirip bir karar vereceğiz. Bu başarımı başta öğretmenlerim olmak üzere bana destek veren herkese borçluyum" diye konuştu.

SBS ikincisi Cem Ünüvar'ın doktor babası Cengiz Ünüvar, Çanakkale Özel Anadolu Hastanesi'nde dahiliye uzmanı olarak görev yapıyor. Annesi Rebiye Ünüvar ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu'nda öğretim görevlisi.



BG(AÖ/SS)