Datça Atatürk Spor Salonu'nda dört gün süren şampiyonada, açık yaş kategorisinde 52 ve 16 yaş altı kategorisinde 25 olmak üzere, 20 ayrı kentten toplam 77 sporcu mücadele etti. Datça'da bu yıl ilk kez, Hızlı Satranç Şampiyonası'nın yanı sıra, beşer dakikalık mücadeleler halinde oynanan Türkiye Yıldırım Satranç Şampiyonası da düzenlendi. Bu dalda açık ve 16 yaş altı kategori ayrımı olmaksızın 50 sporcu dereceye girebilmek için birbirleriyle mücadele etti.

Datça Belediye Başkanı CHP'li Şener Tokcan, ödül töreninde yaptığı konuşmada, şampiyonaya katılan tüm sporcuları kutladı. Konuşmasında sportmenliğin önemine dikkat çeken Tokcan, "Önemli olan ödül kazanmak değil, sportmence yarışmaktır. Burada, bunun en güzel örneğini gösterdiniz. Hepinize teşekkür ediyorum. Sizleri burada ağırlamak bizler için bir gururdur. Sizleri gelecek yıllarda yine Datça'da görmek istiyoruz" dedi.

Daha sonra dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Türkiye Yıldırım Satranç Şampiyonası'nda ilk üçe girmeyi başaran, birinci Irmak Sipahioğlu (Antalya), ikinci Mehmet Aşktın Taşan (Kocaeli) ve üçüncü Şenol Şahin'e (Karaman) kupa ve madalyaları Başkan Tokcan tarafından verildi.

Türkiye Hızlı Satranç Şampiyonası 16 yaş altı kategorisinde birinci olan Cem Kaan Gökerkan (İzmir), ikinci Tuna Özateş (Muğla) ve üçüncü Önder Perçin (Hatay) ödüllerini, Türkiye Satranç Federasyonu yönetim kurulu üyesi Kadir Çağlayan'ın elinden aldı.

Türkiye Hızlı Satranç Şampiyonası açık yaş kategorisinde ise ilk üç dereceyi paylaşan Irmak Sipahioğlu (Antalya), Yaşar Işık Engin (Kahramanmaraş) ve Melih Okuş'a (Denizli) ödüllerini Datça Belediye Meclis üyesi İnci Bilgin verdi.

Türkiye Hızlı Satranç Şampiyonası 16 yaş altı kategorisi birincisi Cem Kaan Gökerkan, okullar arasında kendi yaş grubunda Avrupa ve Türkiye birincilikleri bulunduğunu belirtip, Slovenya'da yapılacak olan dünya şampiyonasında ülkemizi temsil edeceğini ve hedefinin şampiyonluk olduğunu kaydetti.

Datça'da şampiyonada iki birincilik birden kazanan Irmak Sipahioğlu, "Datça'daki şampiyonaya üç yıldır katılıyorum. Bu yıl hem hızlı hem de yıldırım satranç şampiyonasında birinci oldum. Bugüne kadar yurt dışında derecem hiç olmadı. Yeni hedefim, Avrupa ve dünya şampiyonlukları olacak" dedi.



MÇ (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)