Şanlıurfa Belediyesi, engelliler onuruna kent merkezindeki bir düğün salonunda gece düzenledi. Bedensel Engelliler, İşitme Engelliler, Görme Engelliler, Ortopedik Engelliler, Omurilik Felçliler Derneği ve Zihinsel Engelliler Derneği üyeleri ile ailelerinin katıldığı gecede, Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğu ekibi sahneye çıktı ve yöresel türküler seslendirdi. Gecede türküler eşliğinde sahneye çıkan engelliler; davul zurna eşliğinde halay çekip oynayarak gönüllerince eğlendi. Engellilerin sorunlarına ilişkin konuşmaların yapıldığı gecenin sonunda katılımcılar, kendilerine verdiği destekten ötürü Şanlıurfa Belediye Başkanı Bağımsız Ahmet Eşref Fakıbaba'ya şükran plaketi verdi.

SİVEREK'TE 100 ENGELLİ EĞLENDİ

Siverek İlçesi'nde de engelliler Siverek Belediyesi'nin düzenlediği gecede bir araya geldi. İlçedeki tarihi Gümrük Hanı'nda yapılan etkinliğe; Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Belediye Başkanı Bağımsız Ali Murat Bucak, bürokratlar, engelliler ve aileleri katıldı. Gecede konuşan Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, engellilerin yaşadıkları sorunların asgari düzeye çekilmesi konusunda ilçede tüm kesimlerin duyarlılık sergilediğine dikkat çekti. Erkal, "Toplum artık sizlerin varlığının farkına vardı ve her ortamda rahat yaşamanız için sosyal donatılar yapmaya başladı. Herkes gibi sizler de bu toplumda birey olarak varsınız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından engelliler, Kaymakam Erkal ve Belediye Başkanı Bucak ile birlikte türküler eşliğinde halay çekti. Tekerlekli sandalyeli genç bir kızın türkü okuduğu gecede, engelliler uzun süre eğlendi ve geceyi düzenleyen Belediye Başkanı Ali Murat Bucak'a teşekkür etti.