Kaza, sabah saatlerinde Şanlıurfa- Akçakale karayolunun 11'inci kilometresinde meydana geldi. Kent merkezine gelen kasasında koyun yüklü sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 63 NT 965 plakalı kamyonet, Abdurrahman Dede Köyü yakınlarında şerit ihlali yaptı. Kamyonete, kent merkezi yönünden gelen 33 yaşındaki Mehmet Demirkan yönetimindeki 63 E 9123 plakalı hafif ticari araç çarptı. Çarpmanın etkisiyle hafif ticari araç hurdaya dönerken, takla atan kamyonet ise ters dönerek durabildi. Bu sırada yoldan geçen Behzat Ülgüt yönetimindeki 06 SBC 42 plakalı otomobil de ilk olarak yol ortasındaki ters dönen kamyonete, ardından yol kenarına park edilmiş 63 YY 969 plakalı otobüse çarparak durabildi.

YOLDA CAN PAZARI

4 aracın karıştığı zincirleme kaza sonrası ulaşıma kapanan yolda can pazarı yaşandı. Kazaya karışan araçta sıkışan yaralılar, olay yerine çağrılan güvenlik güçleri ve sağlık ekiplerinin çabasıyla kurtarıldı. Hafif ticari aracın sürücüsü Mehmet Demirkan'ın yaşamını yitirdiği kazada yaralanan İbrahim Cibelik, Yazı Cibelik, Nazlı Cibelik, Ahmet Demirkan ve Suriye uyruklu Abdülkader Haji ambulanslar ile Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürüldü. Yaşamını yitiren gencin cesedi ise olay yerindeki inceleme sonrası otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi. Kazada, ters dönen kamyonetin kasasında bulunan 5 koyun telef olurken, etrafa saçılan koyunlar ise kazayı haber alarak olay yerine gelenler tarafından otomobil bagajlarına konularak götürüldü.

SİNİR KRİZİ GEÇİRENLER GÜÇLÜKLE SAKİNLEŞTİRİLDİ

Kazayı haber alarak olay yerine gelen Mehmet Demirkan'ın yakınları ise öldüğünü öğrenince sinir krizi geçirdi. Gözyaşı döküp kendilerini yerlere atanlar güvenlik güçleri ve olay yerindeki vatandaşlar tarafından güçlükle sakinleştirildi. Ölüm haberi ile sinir krizi geçiren bir genç ise, kaza yapan araçların camını kırmaya kalkıştı. Araç camlarını kırmaya kalkışan genç jandarmalar tarafından engellendi.

Uzun süre trafiğe kapalı kalan yol, kaza yapan araçların çekici ile kaldırılmasının ardından ulaşıma açıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



ÖP(HK/SS)