THK Şanlıurfa Şubesi tarafından düzenlenen 'Planör Eğitim Başlangıç Kursu', GAP Havaalanı'nın yapımı ile kullanılmayan Şanlıurfa Havaalanı'nda 200 kursiyerin katılımıyla başladı. Kursun açılışı için düzenlenen törene, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, THK Şanlıurfa Şube Başkanı Murat Akaltun ile kursiyerler katıldı.

Eğitmenlerden kursa ilişkin bilgiler alan Vali Celalettin Güvenç, alanda gerçekleştirilen ilk planör uçuşunu da izledi. Kursa yoğun ilgi gösterilmesinin sevindirici olduğunu ifade eden Vali Güvenç, 200 kursiyerin 15 gün boyunca alanda eğitime tabi tutulacağını belirterek, "Bu eski havaalanının değerlendirilmesini, burada bir uçuş eğitim merkezinin kurulmasını; ileride üniversitemizle de görüşerek bir meslek yüksek okulunun açılmasını arzu ediyoruz. Çünkü burada buna müsait altyapı var. Şu anda ülkemizde yoğun kış şartları sürmesine rağmen biz açık havada at yarışı da yapabiliyoruz. Planör eğitimini de yapıyoruz. Bunlar şehrimizin markalaşması ve tanıtılması bağlamında katkı sağlayacak değişik yönlerdir. Bu tür faaliyetleri geliştirmemiz lazım" dedi.

KULLANILMAYAN HAVAALANI THK'YA VERİLSİN

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım ise Şanlıurfa'da hava şartlarının çok iyi olduğunu, birçok kentte ağır kış koşulları sebebiyle havacılık eğitimlerini yapmanın güç olduğunu ifade etti. Şanlıurfa'da 15 gün boyunca kursiyerlere eğitim verileceğini anlatan Osman Yıldırım, kullanılmayan havaalanının THK'ya tahsis edilmesi ile kentte uçuş havacılık eğitim merkezi kurulabileceğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Bu eğitimimiz yalnız planör eğitimiyle kısıtlı kalmayacak bunun yanında paraşüt ve model uçak eğitimlerimizde devam edecek. Amacımız senenin 12 ayında Urfa'da eğitim verecek bir tesis kurmak. Bu tesisimizde de öncelikle burayı bir havacılık eğitim merkezi yapalım. Bölgenin havacılık eğitimiyle ilgili bir merkezi olsun ta ki buraya bir havacılık meslek yüksek okulu kuralım. Yine havacılığımız çok hızlı gelişiyor ve önümüzde ki dönemde de bunu takip eden birkaç yıl içerisinde de burada bir uçak ve helikopter bakım merkezi kurmak istiyoruz ve bu kuracağımız merkezde de yalnız Urfa değil bölgede insanlarımız için iş olsun aş olsun diyoruz. Bu faaliyetlerimizi yürüteceğiz. Bunun için kullanılmayan havaalanının Türk Hava Kurumu'na tahsis edilmesini istiyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından planörü inceleyen Vali Güvenç, kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

PİSTE EŞEK GİRDİ

Etkinliğin sona ermesinin ardından protokol üyelerinin ayrıldığı sırada kullanılmayan havaalanının pistinde beliren bir eşek görenleri gülümsetti. Pistte yürüyen eşeği, bir kursiyerin dışarı çıkarmak için yaptığı girişim başarısızlıkla sonuçlandı. Planörün etrafında bir süre gezinen ve daha sonra kendiliğinden alanın dışına çıkan eşeği görenler birbirine, "Eşek planöre binmek istiyor" esprisini yaptı.



(HK/SS)