Şanlıurfa'da, yokuş inerken freni boşalan halk otobüsü taklalar atarak ters döndü. Otobüsün hurdaya döndüğü ve can pazarının yaşandığı kazada 6'sı ağır 16 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere götürülürken, kazayı duyup gelen yakınları sinir krizi geçirdi.

Kaza, bugün saat 14.45 sıralarında Haleplibahçe Mahallesi'nde meydana geldi. Akabe Mahallesi'nden kent merkezine giden Süleyman Güler yönetimindeki 63 H 0045 plakalı halk otobüsü, yokuş inerken freni boşalınca kontrolden çıktı. Yaklaşık 3 kilometre ilerleyen, içerisinde sürücüsüyle birlikte 16 kişinin bulunduğu halk otobüsü, SSK Kavşağı'nda önündeki araçlara çarpmamak için Haleplibahçe Mahallesi'ne döndü. Kavşaktan dönen otobüs bu sırada kontrolden çıktı ve birkaç takla attıktan sonra ters dönerek durdu.

CAN PAZARI

Camları kırılan ve hurdaya dönen otobüsteki yolcular etrafa saçıldı. Bazı yolcular kırılan camlardan dışarı fırlarken, bazıları otobüs içerisinde sıkıştı. Kazanın bildirilmesi ardından olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Gelen sağlık ekipleri, yaralı yolcuları ve sürücüyü ambulanslara taşıyarak, 500 metre uzaklıktaki Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne götürdü. Bu sırada otobüste sıkışan bazı yolcular sivil savunma ve itfaiye ekiplerinin çalışması ile sıkıştıkları yerden kurtarılarak hastaneye götürüldü.

Kazada yaralanan sürücü Süleyman Güler ile otobüs yolcuları Samet Aksaf, Serhat Fenerci, Nazlı Gül, Ayşe Hanım Haydaranlı, Fatma Timur, Serhat Timur, Zeynep Aksaf, Şeref Gizik, Ramazan Gizik, Mehmet Çapa, Meryem Aslan, Enes Timur, Mustafa Okut, Murat Altağ ve İsmail Fidan'ın tedavilerine devam edilirken, 6 kişinin hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.

YARALI YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Kazayı öğrenen çok sayıda yolcu yakını da akın etti. Hurdaya dönen otobüsü gören ve yakınlarına ilişkin bilgi almaya çalışan bazı kişiler sinir krizi geçirdi. Çevredekiler ve güvenlik güçlerince sakinleştirilmeye çalışılan yolcu yakınları daha sonra hastanelere yönlendirildi. Devrilen otobüs, olay yerinde yapılan inceleme sonrası çekici ile yoldan kaldırıldı. Kazaya ilişkin soruşturma sürdürülüyor.



ÖŞ,ÖP(HK/İD)