Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Şahin Yaztürk’ün sağlık çalışanlarına karşı baskı uyguladığı iddiasıyla bir grup Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi, hastane bahçesinde protestoda bulundu. Alkışlar eşliğinde ‘Yaşasın sendikal mücadelemiz’, ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ sloganlarının atıldığı eylemde toplanan 30 kişilik grupla açıklama yapan SES Şube Başkanı İsmet Karadağ, başhekimin sendikalı sağlık çalışanlarına usulsüz ve keyfi davranışlarda bulunduğunu iddia etti. Karadağ, "Atandığı günden beri hep usulsüz davranışları olduğu nedeniyle çalışanlarından şikayet aldığımız sayın başhekim, yine seçerek beraber çalıştığı başhemşire, başhemşire yardımcısı, birçok servis sorumlusu gibi idarecileri aracılığıyla bu baskısını daha da arttırmıştır. Hastane çalışanlarının motivasyonunun bozan başhekim bu keyfi uygulaması başta çalışanlar olmak üzere sendikamızı da sabrını taşırmaktadır” dedi.

SES Şube Başkanı İsmet Karadağ, hastane görevli hemşire Sariye Onay’ın ise başhekim tarafından keyfi olarak sürgün edildiğini ileri sürdü.

FİŞLENME GERGİNLİĞİ

Hastane bahçesinde SES tarafından yapılan basın açıklaması sırasında kısa süreli fişlenme gerginliği yaşandı. Başhekim tarafından görevlendirildiği iddia edilen bir taşeron firmasında çalışan personel, basın açıklamasına katılanların fotoğraflarını çekmesi gerginliğe yol açtı. Bunu fark eden hastane sağlık çalışanları ‘Bizi fişlemek için fotoğrafımızı çekiyorlar’ diye tepki göstermesi üzerine çekim yapan personel açıklamanın yapıldığı yerden uzaklaşıp bir depoya saklandı. Açıklamanın ardından sağlık çalışanları olaysız servislerine geri döndüler.

VALİ AÇTI, BAŞHEKİM KAPATTI İDDİASI

Balıklıgöl Devlet Hastanesinde geçtiğimiz gün Vali Celalettin Güvenç tarafından hizmete açılan hasta yakınları için misafirhanenin ise başhekimin talimatı tarafından kapatıldığı iddia edildi. Misafirhanenin kapalı oluşu nedeniyle hasta yakınları, yanlarında getirdikleri yataklarla birlikte hastane bahçesinde yatarak, tedavi gören hastalarının taburcu olmasını bekliyor.

İddialarla ilgili gazetecilerin görüşüne başvurmak istediği Başhekim Şahin Yaztürk’ün rahatsızlığı nedeniyle izinli olduğu belirtildi.



ÖP(AAA)