Merkeze bağlı Mutluca Köyü'nde yaşayan Koç ve Aslan ailesi fertleri arasında geçen yıl, aralarında bulunan husumet nedeniyle kavga çıktı. Silahlı kavgada Aslan ailesine mensup 2 kişi öldü, 18 kişi yaralandı. Bunun üzerine başlayan kan davasının ardından Mutluca Köyü'nde yaşayan Koç ailesine mensup kişilerin ev ve araçları kundaklandı. Günlerce süren gerginliğin ardından Koç ailesine mensup 5 kişi tutuklandı.

İLK DURUŞMA ÖNCESİ 9 POMPALI ELE GEÇİRİLDİ

Yaşananların ardından, 5 kişinin tutuklandığı kan davalı ailelerin ilk duruşması geçen Kasım ayında yapıldı. Şanlıurfa adliyesinde görülen duruşma için adliyeye gelen 2 aileye mensup kişilerin üzerinde ve otomobillerinde yapılan aramada 9 ruhsatsız pompalı av tüfeği ile çok sayıda sopa ele geçirildi. 8 kişinin gözaltına alındığı olayda, polisin müdahalesi ile yeni bir kavga engellendi.

MAHKEME KOCAELİ'NE ALINDI

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 5 kişinin 2'şer kez ömür boyu hapis istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması ise bugün yapıldı. Kentte 'Mutluca Davası' olarak bilinen duruşma öncesi polis, davalı ailelerin olası kavgalarını önlemek için geniş önlem aldı. Zırhlı araçlar ile güvenlik önlemi alınan adliyeye gelenler üst araması ve kimlik kontrolünden geçirildikten sonra içeri alındı. Gaziantep ve Adıyaman Cezaevi'nde tutuklu bulunan; Abdülkadir Koç, Reşat Koç, Vehbi Koç, Abdülhamit Koç ve Osman Beyazkuş da, adliyeye zırhlı araçlar eşliğinde getirildi. Mahkeme heyeti duruşma sonunda, davanın güvenlik gerekçesiyle bundan sonraki duruşmalarının Kocaeli'nde görülmesini karara bağladı. Mahkeme heyetinin kararının ardından tutuklu 5 kişi, yine yoğun güvenlik önlemleri arasında Gaziantep ve Adıyaman Cezaevi'ne götürüldü.



AL(HK/AK)