Aydın'da develere olan merakıyla tanınan Kamil Pehlivan, dört yıl önce İncirliova İlçesi'nde görüp çok beğendiği şampiyon güreşçi deveyi satın aldı. Deveyi koyacak yeri olmayan Kamil Pehlivan, Kuyulu Köyü'nde ahırı olan Mehmet Günhar'a teslim ederek hayvana bakmasını istedi. Mehmet Günhar'ın ahırında bakılan 'Kaanefe'yi her hafta güreştiren Kamil Pehlivan'Nin işleri, bir süre sonra bozuldu. Kamil Pehlivan'nin borçlarını ödeyen kefil Ahmet Emin Metin, mahkemeye başvurarak devenin haczedilmesini sağladı.

Aydın 1'inci İcra Müdürlüğü tarafından haczedilen ve 50 bin lira bedel belirlenen güreşçi deve, yediemin olarak tayin edilen Mehmet Günhar'a zimmetlendi. 2008 yılından bu yana icra işlemleri süren şampiyon deve ilk açık arttırmada satılamadı. İkinci açık arttırma da Aydın'ın Kuyulu Köyü'nde yapıldı. Geçici bedel 20 bin 500 lira olarak belirlenen ihalede, alacaklı Ahmet Emin Metin'in avukatı Rabia Altıntaş ile Sadettin Lök adına açık arttırmaya katılan Recep Yalçın yarıştı.

Avukat Rabia Altıntaş, 25 bin 100 liraya kadar çıkarken, Recep Yalçın 25 bin 150 lira verdi. Rabia Altıntaş'ın fiyat arttırmaması üzerine ihale komisyonu devenin 25 bin 150 liraya Sadettin Lök'e satıldığını açıkladı. 'Kaanefe'nin yeni sahibi Sadettin Lök 'Çılgın Kemal' ve 'Kemal Bey' adlı iki devesi daha olduğunu belirterek, "Satış iki tarafa da hayırlı olsun. Bundan sonra deve güreşi alanlarında daha fazla boy göstereceğim" dedi.

'Kaanefe', açık arttırmanın ardından yeniden ahırı yediemin olarak belirlenen bakıcı Mehmet Günhar'a teslim edildi. 25 bin 150 liranın üç haftalık ödeme süresi içinde yatırılması durumunda yeni sahibine teslim edileceği belirtildi.


 


K.P.: Kamil Pehlivan