Geçen Salı günü Samsun'un Salıpazarı, Ayvacık, Terme ile Çarşamba İlçesi'nde etkili olan sağanak yağış ardından meydana gelen selin yaraları sarılmaya çalışılıyor. 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı sel ile ilgili olarak Salıpazarı İlçesi'ne vekalet eden Ayvacık İlçe Kaymakamı Ufuk Akıl, suların çekilmesi nedeniyle 2 ilçede de hasar tespitinin devam ettiğini söyledi. Akıl, şöyle dedi:

"Salıpazarı İlçesi’nde 2 köprü kullanılamaz halde. Bu köprülerin durumu için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden mühendislerin gelip rapor hazırlamasını bekliyoruz. Rapor sonucunda 2 köprüde ne gibi çalışma yapılacağı belirlenecek. Yollardaki hasar nedeniyle şu an 20 köye ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi ekipleri öncelikle olarak tali yolları onarmaya çalışıyor. Salıpazarı İlçe merkezinde yaklaşık 50 işyeri ve evi su basmıştı. Vatandaşlar kendi imkanları ile temizledi. Ekipler de kendilerine yardımcı."

Ayvacık İlçesi'nde çok ciddi sorun olmadığını kaydeden Kaykaman Akıl, 3 köy yolunda sıkıntı yaşandığını bunun da ulaşımı engelleyecek boyutta olmadığını dile getirdi.

TANKERLERLE TEMİZ İÇME SUYU DAĞITILIYOR

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül'de, ilçede bulunan ve ağır hasar gören iki köprüde araç trafiğinin yasaklandığın yaya geçişinin kontrollü bir şekilde yapıldığını belirterek "İlçe merkezinde su dolan binalar ve yollardaki çamurlar temizlendi. İçme suyu şebekesinde zarar olduğu için evlere içme suyu veremedik. Ancak Samsun merkez ve Çarşamba İlçesi’nden tankerlerle içme suyu getirip vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Elektrik veriliyor.  O konuda da bir sıkıntı yok. Bir yandan da hasar tespit çalışmaları başladı. Şuan selin yaralarını sarmaya başladık" diye konuştu.

3 KÖY YOLUNDA HASAR VAR

Sel sularının Ayvacık İlçe merkezini fazla etkilemediğini belirten Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur ise, "Çamalan köyümüzdeki 1 can kaybı dışında başka kaybımız yok. Çamalan, Yeşilpınar ve Kabaklı köyü yollarında ciddi hasar var. Yolların yeniden yapılması için çalışmalar devam ediyor. İlçe merkezinde hayat normale dönmüş durumda" dedi. Terme ile Çarşamba İlçesi'nde de sel ile hasar gören bölgelerin onarımı için çalışmaların sürdüğü belirtildi.



YK(İS/İD)